Back to top

Dalmau no dimitirà per la incompatibilitat salarial al Consell Comarcal

Assegura que desconeixia la il•legalitat de mantenir els dos règims de dedicació i ha demanat a la institució comarcal que calculi la quantitat de diners, amb els interessos legals, que ha de retornar.
Dalmau, durant la roda de premsa al Consell Comarcal

La portaveu del Partit Demòcrata Català (PDeCAT) al Consell Comarcal del Baix Camp, Mercè Dalmau, no deixarà el seu càrrec tot i la incompatibilitat salarial mantinguda al darrer any i mig. Dalmau s'ha disculpat i ha defensat que desconeixia que es trobava en una situació il·legal i que ningú li va manifestar.

"Sabia que la legislació estableix un màxim salarial que es pot cobrar de l'administració però com que no arribava al límit no me'n vaig adonar"

La consellera cobrava un salari fix del Consell, amb un règim de dedicació parcial del 12%, juntament amb el salari que ingressa de l'Ajuntament de Cambrils, on té règim de dedicació exclusiva com a regidora de Turisme. "A l'anterior mandat estava amb un altre règim i sabia que la legislació estableix un màxim salarial que es pot cobrar de l'administració però com que no arribava al límit no me'n vaig adonar", ha remarcat.

"Considero que no he de dimitir sota cap concepte perquè des del minut zero que s'ha detectat la irregularitat jo he posat totes les eines que estaven al meu abast per arreglar-ho"

D'altra banda, Dalmau defensa que ha demanat al Consell Comarcal un càlcul de la quantitat de diners que ha de retornar amb els interessos legals. Pel que fa a la petició de dimissió per part de la CUP, la portaveu del PDeCAT al Consell manifesta que té voluntat de corregir l'error i que, per tant, no dimitirà. "Ells poden demanar el que vulguin però considero que no he de dimitir sota cap concepte perquè des del minut zero que s'ha detectat la irregularitat jo he posat totes les eines que estaven al meu abast per arreglar-ho".

Al pròxim ple del Consell Comarcal s'aprovarà el canvi de règim de dedicació de Mercè Dalmau, que passarà d'un sou fix per dedicació parcial a les dietes per assistències.

Paraules clau: