Back to top

Dansa, música i teatre acompanyen els Imprescindibles 2015

JORDI OLÀRIA GRAS

El Teatre Fortuny va donar, divendres, un reconeixement als 10 projecte, entitats i persones imprescindibles del 2015 al Baix Camp. La Fundació Mossèn Frederic Bara va ser l’entitat més votada, seguit dels Donants de Sang del Baix Camp i el projecte Som la Pera. Vermuts Miró també va entregar el seu ‘Etiqueta Negra’, que va anar a parar a les Artistes Locals

La Fundació Mossèn Frederic Bara va ser la més votada entre els 10 Imprescindibles que hi optaven. Divendres al vespre es va sortir de dubtes, i la Gala dels Imprescindibles 2015 va donar a conèixer qui s’havia endut més vots dels 5.000 que s’havien emès entre les urnes físiques i el formulari web.

Ajut social, projectes nutricionals, esportius i culturals i reconeixements personals van ser els protagonistes d’una gala que no els va deixar sols sobre l’escenari. La Fundació Mossèn Frederic Bara garanteix un berenar a tots els infants del barri de la Concepció, i va rebre un merescut reconeixement per la feina que fan, incansablement, els seus voluntaris. L’Associació de Donants de Sang del Baix Camp i el projecte Som la Pera van quedar segons i tercers, respectivament, en nombre de vots.

Els reusencs van deixar petit el Teatre Fortuny pels premis organitzats per Canal Reus TV i amb la col•laboració de Vermuts Miró. Música, dansa i teatre van anar intercalant-se sobre l’escenari. L’Orfeó Reusenc, Fito Luri o Bràvium Teatre van ser tres dels encarregats de posar el toc artístic a la gala. La primera actuació va ser la de l’escola de dansa Artis Fraga, que va recollir el testimoni, a ritme de claqué, dels presentadors d’aquell moment, Jaume Vich i Elizabeth López.

Fito Luri, Carlota Moragas i Xavier Pié van embolcallar el premi Vermuts Miró Etiqueta Negra de música i dansa. El guardó va anar a mans de les Artistes Locals, que eren entre el públic del Fortuny per actuar, però que no esperaven recollir cap premi. Bràvium Teatre hi va posar el toc interpretatiu (amb el permís d’alguns dels presentadors) amb un grup de jubilats comentant l’actualitat local. Els encarregats d’enllaçar tots els continguts que passaven per l’escenari van ser els músics, dirigits per Albert Galcerà i aplaudits per públic i artistes.

El colofó final va anar a càrrec de Georgina Llauradó, amb el ‘Tu mai caminaràs sol’, la versió en català del conegut imne futbolístic. No ho va fer sola, i és que la coral Alberichor i l’Orfeó Reusenc van posar la cirereta al pastís d’aquests Imprescindibles 2015.

La Gala dels Imprescindibles, però, no es va limitar a tenir presència al Teatre Fortuny. Internet també va ser escenari del reconeixement a les entitats i projectes. El seguiment fet per Canal Reus TV, en directe a través del web de la casa, va servir perquè els que no havien pogut anar al teatre no es perdessin cap detall de la gala. Amb l’etiqueta Imprescindibles 2015, el públic, tant del teatre com des de casa, va anar felicitant els premiats i dient-hi la seva a Twitter. Les fotografies, a més, van servir perquè, aquells que no podien seguir la gala en directe es fessin una idea del que passava sobre l’escenari del Teatre Fortuny, i entre bambalines.