Back to top

Darrer dia de cribratges a Reus amb poca afluència

Entre divendres i dissabte es van fer 1.465 proves als veïns dels barris Sardana, Pastoreta i Monestirs. Aquest dilluns encara estan cridats a una PCR els ciutadans de la Pastoreta.

L'Hospital Sant Joan és l'escenari aquest dilluns del darrer dia de proves PCR a la ciutat de Reus. Un cribratge que s'ha centrat en tres barris al llarg de tres dies. Divendres i dissabte els ciutadans dels barris de la Sardana, Monestirs i Pastoreta estaven cridats tant a l'hospital com al CAP Sant Pere, i aquest dilluns, els de la Pastoreta també. 

Ara bé, Salut preveia que fossin un miler cada dia els veïns que s'acostessin als centres sanitaris a fer-se les PCR. I durant els dos primers dies (divendres i dissabte) només 1.465 persones s'han fet les proves. Unes dades que no s'incrementaran notablement aquest dilluns veient la participació dels veïns de la Pastoreta a l'Hospital Sant Joan. 

Durant aquest matí, a la carpa instal·lada temporalment a l'exterior de l'hospital, hi ha passat molt poca gent. De fet, en alguns moments no hi havia, literalment, ningú. Dimecres es coneixeran els resultats de les proves celebrades aquests dies a la capital del Baix Camp després de l'increment de contagis registrat la setmana passada. 

Nou increment dels contagis

Segons el departament de Salut, aquest dilluns s'han registrat 225 casos a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. No hi ha hagut defuncions registrades, però sí que l'índex de contagi continua elevat: a Tarragona se situa a 223,78 i hi ha una quarantena d'ingressats als hospitals, set d'ells a l'UCI. 

A Reus, les dades tampoc són esperançadores. Continua havent-hi un augment dels casos -108 en les darreres hores-, amb un risc de rebrot de 513,49 segons Salut. En la darrera setmana s'han confirmat per PCR 220 casos, mentre que en l'anterior, la xifra era de 114. A la ciutat hi ha 12 pacients ingressats i dos d'ells es troben a l'UCI. 

Paraules clau:

Notícies relacionades