Back to top

David Vidal fa 'una parada tècnica' però seguirà 'fent feina'

JORDI OLÀRIA GRAS - JAUME VICH

El consell d'administració de GINSA, ha centrat bona part del debat al plenari d'octubre, celebrat aquesta tarda. El Partit Popular ha presentat una moció perquè els grups municipals tinguin representació a l'organ de gestió de l'empresa pública. Una proposta que només ha rebut el suport de Ciutadans i CUP i que, per tant, no ha prosperat.

El govern justifica la negativa, per una banda, convençut que ja s'informa de manera adequada als grups municipals, un fet que l'oposició nega. Per altra banda, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha explicat que, si la resta de municipis que participen de GINSA demanen el mateix, la llei no permet que el Consell d'Administració assumeixi tants consellers.

El ple, però, ha tingut un altre protagonista, el fins avui portaveu de la CUP, David Vidal, que s'ha acomiadat del seu lloc de regidor. La seva renúncia li ha merescut compliments de tots els grups municipals i les paraules d'una Marta Llorens visiblement emocionada.

Tots sense excepció han destacat la tasca duta a terme per Vidal, sobretot, la passada legislatura, com a únic representant de la CUP, i la seva integritat i coherència i li han desitjat el millor en el seu futur.L'últim dia de David Vidal

Bregat en la lluita sindical a Reus Esport i Lleure i de tarannà tranquil, un desconegut per a la ciutadania David Vidal va irrompre al ple municipal amb l'apel•latiu de l'Increible Home Normal amb el qual Josep Baiges el va definir. Al 2011, la CUP posava un peu als afers municipals amb un únic regidor i 1931 suports. I des d'un inici, el principal cavall de batalla va ser fer trontrollar els fonaments rígids d'INNOVA: posar en qüestió Josep Prat i dubtar de l'opacitat al hòlding. 

La popularitat de Vidal es va multiplicar pel seu caràcter pròxim i el combat judicial que ell liderava, una obsessió que també se li va girar en contra. Se l'acusava de no atendre la resta de lluites de carrer. Acusat per l'alcalde Pellicer d'incitar els aldarulls de Sant Pere 2012 i un creuament de denúncies amb la Guàrdia Urbana per un enfrontament a Barraques 2014 són dues proves evidents del malestar que provocava.

El jardiner va rendibilitzar la seva feina a les eleccions municipals de 2015. El cava explicava uns resultats inèdits: 6 regidors cupaires. Poc més d'un any després, Vidal ha desaparegut de l'escena política local, capgirada de cap per avall.

El desgast, un grup municipal més ampli i les contradiccions de la nova conjuntura, en la qual la CUP ha pactat uns pressupostos amb aquells que sempre ha dubtat, expliquen la reculada.

Se'n va per seguir removent les aigües profundes del cas INNOVA. Per estatuts Vidal podria presentar-se a les eleccions municipals del 2019. El temps dirà...