Back to top

Debat pel projecte d'una nova carretera entre Almoster i La Selva

MARIA VALLVÉ 

La polèmica està servida entre els veïns de La Selva del Camp a causa del projecte de construcció d'una nova carretera entre Almoster i La Selva. Una de les propostes de la Diputació de Tarragona passa per expropiar 7 hectàrees de terreny de cultiu als pagessos selvatans per construir una nova carretera paral•lela a l'actual, cosa que no agrada gens als afectats.

El projecte de construcció d'una nova carretera entre Almoster i Las Selva del Camp genera polèmica entre els veïns de La Selva. L'estudi elaborat per la Diputació de Tarragona, que contemplava tres alternatives, es debat ara entre l'alternativa 2 i la 3. 

L'alternativa 2 proposa construir una nova carretera, paral·lela a l'actual, nova i sense revolts, i mantenir l'actual com a camí de pas. Per dur-ho a terme s'haurien d'expropiar unes 7 hectàrees de terreny de cultiu. Els afectats, pagesos de La Selva, no hi estan d'acord. Unió de Pagesos, el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i Plataforma del Camp donen suport als afectats, partidaris de l'alternativa 3, que preveu millorar l'actual carretera, ampliant-la.

L'alternativa 3 resulta un 21% més cara, perquè hauria de modificar el recorregut de les canonades d'aigua que passen per sota l'actual carretera, però als pagesos no se'ls expropiaria tant terreny i els seus trossos no quedarien fragmentats. Els afectats i els veïns de la zona ja han començat a signar al·legacions en contra l'alternativa 2. El termini per fer-ho és fins el 25 d'agost.

La setmana que ve, el 9 d'agost, se celebrarà una altra reunió informativa a Almoster.