Back to top

Decepció a les seus electorals de la CUP i Ara Reus durant aquest 28M

ARA Reus es mantenen amb els dos regidors que ja tenien i aconsegueix més vots que en els darrers comicis mentre que la CUP perd un regidor dels tres que tenia.

Aplaudiments, però també decepció, aquest va ser l'ambient que es va viure aquesta nit electoral a la seu d'ARA Reus, després de finalitzar el recompte de vots. El resultat va deixar un regust amarg als municipalistes, malgrat que han estat el partit de Govern més ben parat d'aquestes eleccions del 28 maig. Mantenen 2 els regidors que actualment tenen al consistori i guanyen suports, de fet, es queden a poc menys de 200 vots d'aconseguir la tercera cadira al plenari, tot i això, tenien les expectatives altes, i el resultat no els va satisfer.

Disposats a mantenir-se al Govern, Daniel Rubio assegurava que començaria la ronda de trucades aquella mateixa nit per intentar garantir una governabilitat estable i més encara, segons el candidat, amb l'entrada de VOX al consistori reusenc.

La CUP perd una regidora i lamenta l'entrada de VOX

Qui tampoc va quedar content amb el resultat va ser la Candidatura d'Unitat Popular de Reus. Els cupaires perdien una regidora i més de 1.600 vots respecte als comicis del 2019. Els motius els atribueixen a la baixada generalitzada de suports a l'independentisme a Catalunya, però també consideren que la candidatura de David Vidal, exlíder de la CUP de Reus que es presentava enguany a través de la formació Reus en Moviment, no els ha beneficiat. El que més va decebre a la CUP, però ha estat l'entrada de VOX al consistori, un fet que van criticar des del primer moment durant la nit electoral.

Mònica Pàmies durant la nit electoral del 28d e maig de 2023

La CUP va acabar la nit tornant a reiterar que estan decidits a governar i Mònica Pàmies interpel·lava novament a Noemí Llauradó, tal com han fet durant la campanya, i volent evitar un pacte entre Junts, Esquerre Republicana i PSC.

Paraules clau:

Notícies relacionades