Back to top

'Decidim': fomentar la participació ciutadana als municipis

Es tracta d'una plataforma digital de participació que ja s'ha iniciat en diversos municipis de la demarcació de Tarragona.

Aquest mateix divendres s'ha celebrat al Centre d'Innovació i Formació de la Boca de la Mina la jornada "Decidim Catalunya i el nou servei del SAM en participació ciutadana". Es tracta d’un projecte que té l’objectiu de fomentar la participació ciutadana a través d’una plataforma digital de participació i un servei d’assessorament i formació en aquest àmbit.

La posada en marxa del servei és fruit de la col·laboració entre la Generalitat i les diputacions de Tarragona i de Lleida. Totes dues diputacions han participat en el projecte pilot de 'Decidim', que al juny de l’any passat es va iniciar en cinc municipis de la demarcació de Tarragona (Alcover, Torredembarra, l’Arboç, la Ràpita i Deltebre) i en cinc més de la demarcació de Lleida.

En una segona fase, a partir d’aquest mes de juny, obtindran la plataforma quatre ajuntaments més, entre ells el de Riudoms. Amb tot, la presidenta de la Diputació ha volgut posar en valor la tasca d'aquesta administració quant a servir d'enllaç entre ajuntaments i Generalitat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades