Back to top

Declara com a investigat el director de Vandellòs II

La declaració es va suspendre, el passat febrer, a petició de l'investigat

El director de la Central Nuclear de Vandellòs II declararà avui, davant el jutjat d'instrucció número 2 de Reus. De fet, ja ho hauria d'haver fet, aquest febrer, però es va ajornar la declaració arran de la seva petició. L'entitat ecologista Societat Humana va denunciar al director per un presumpte cas d'incompliment dels requisits tècnics de funcionament.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Reus va obrir diligències penals contra la Central Nuclear Vandellòs II, arran d'una denúncia presentada per l'associació ecologista Societat Humana.

Van obrir diligències penals contra Vandellòs II

Segons l'entitat ecologista, la central hauria estat operant durant 17 dies del 2018 sense complir amb els requisits tècnics de funcionament, després d'haver detectat una possible fuga en l'anomenada barrera de pressió. Més enllà del director, el jutge ha pres declaració a d'altres persones implicades amb la planta atòmica. Un pèrit va explicar que Vandellós II va funcionar durant disset dies amb una fuita a la barrera de pressió. Es tracta d'una zona considerada sensible perquè és on es controla la temperatura del nucli.

Paraules clau:

Notícies relacionades