Back to top

Declaren cinc dels sis citats pels fets del 14-O

Una cinquantena de persones s'han concentrat per donar suport a cinc dels sis citats a declarar. És la cinquena causa oberta arran dels talls de les vies del tren del 23-S i de la sentència del procés.
Imatge de cinc dels sis citats a declarar

Els acusats van rebre la citació judicial el dimarts a la nit, però no va ser fins dijous que van saber de què se'ls acusava. L'expedient parla del 14 d'octubre, dia en què es va fer una tractorada convocada per Unió de Pagesos que va sortir del jutjat i que va arribar a les portes de la Policia Nacional.

Els investigats

Sis persones son les investigades: quatre formen part de l'esquerra independentista, una persona és de la CGT i un integrant de VOX. Precisament, aquest últim ha estat el primer a declarar durant el matí de divendres, mentre que dels altres cinc citats, només el regidor de la CUP Edgar Fernández no ha declarat.

Fernández assegura que "les persones que estan sent investigades és per una qüestió de militància política". Considera que no pot ser que hi hagi persones investigades "per aixecar els braços i fer càntics contra la policia no és delicte". Per altra banda, l'integrant de la CGT Joan Rosich explica que "els Mossos han buscat algú a qui atacar", i que el més fàcil era "buscar cinc activistes coneguts de la ciutat".

Imatge d'un grup de persones que s'han concentrat als Jutjats per donar suport als citats
Imatge d'un grup de persones que s'han concentrat als Jutjats per donar suport als citats

Diverses causes obertes

A hores d'ara hi ha cinc causes diferents obertes que estan relacionades amb els talls de les vies del tren del 23 de setembre i de la sentència del procés, on hi ha una vintena de persones citades, de les quals la causa del 23-S encara es troba en fase d'instrucció.

Paraules clau:

Notícies relacionades