Back to top

Declaren els ecologistes acusats d'aturar les obres del parc eòlic al Vedat del Pany

Comencen les declaracions dels deu activistes acusats per aturar les obres del projecte de parc eòlic al Vedat de Pany.

L'empresa Esbrurg SL va adquirir els terrenys del Vedat del Pany, entre Riudecols i Duesaigües, per a construir-hi una central eòlica. Una idea que no va agradar als veïns del territori ni a entitats ecologistes. Des del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) van organitzar protestes pacífiques per tal d'aturar les obres, les quals assenyalen que eren il·legals perquè no complien amb tots els permisos.

Ara, un total de deu activistes mediambientals han estat citats a declarar després que l'empresa responsable del projecte els denunciés per ocupació de l'espai, coaccions, desperfectes i aturar les màquines de treball, entre d'altres accions. Andreu Escolà, expresident del GEPEC, ha estat un dels citats a declarar.

Accions pacifiques i en defensa del territori

Fins al moment ja han declarat tres dels acusats. Uns altres tres compareixeran el proper 14 de juliol i la resta encara estan pendents de la citació. Des del GEPEC reclamen que totes les seves accions van ser pacífiques i en defensa del territori davant el perill dels danys considerables sobre l'espai natural, la fauna i el territori. L'entitat espera que el jutge arxivi el cas

Paraules clau:

Notícies relacionades