Back to top

Declaren els Mossos que van abatre el pistoler de Securitas

Un dels agents ha reconegut haver disparat ell sol un total de 19 bales

Després de 6 mesos, s'està celebrant el judici pel tiroteig a l'oficina de Securitas a Tarragona, el passat desembre de 2021. Ahir dilluns, cinc agents dels Mossos d'Esquadra van comparèixer com a testimonis davant del jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona, on van defensar que van disparar contra el pistoler atrinxerat en un mas de Riudoms per aconseguir abatre'l. 

El 14 de desembre de 2021, un extreballador de l'empresa Securitas va assaltar l'oficina de Tarragona, situada a la plaça de la Mitja Lluna, i va disparar contra tres dels seus excompanys, als quals va deixar ferits greument. Des d'allà, va escapar-se fins a Riudoms, on es va atrinxerar en un mas després de ferir a un mosso d'esquadra pel camí. En la seva trinxera va ser abatut pel Grup Especial d'Intervenció. 

Intercanvi de trets

Ara, segons publica l'agència EFE, un dels mossos del GEI ha explicat al jutge que va decidir disparar contra l'home atrinxerat després que aquest mateix efectués un tret en la seva contra, que no va arribar a tocar-lo. El testimoni assegura que va veure com el pistoler s'ajupia i que creia que estava abatut, però que de sobte li va disparar, moment en el qual ell va tornar a respondre amb un tret i va caure per uns matolls. 

Després d'aquesta escena, un segon agent del GEI ha declarat que van dur a terme una maniobra de distracció perquè els agents es poguessin apropar al pistoler. Finalment, els membres del GEI que rodejaven l'atrinxerat van intentar repel·lir l'atac amb diversos trets. De fet, un agent ha reconegut haver disparat ell sol un total de 19 bales. 

mas tiroteig

La causa contra el pistoler estarà oberta per delictes de temptativa d'homicidi, tinença il·lícita d'armes i atemptat contra agents de l'autoritat.

Paraules clau:

Notícies relacionades