Back to top

Declaren els quatre últims bombers pels fets del 3-O

Quatre bombers més han declarat aquest matí als Jutjats de Reus investigats pels fets de l'aturada de país del 3 d'octubre. Aquests només han respost a les preguntes dels seus advocats. Se'ls acusa de presumpte delicte d'incitació a l'odi i malversació de fons públics, en manifestar-se amb el vestit de bomber.
Declaren els quatre últims bombers investigats pels fets del 3-O.

Fins a nou bombers ja han declarat als Jutjats de Reus en el marc de la causa pels fets del 3 d'octubre, dia de l'aturada de país. Aquests se'ls acusa de presumptes delictes d'incitació a l'odi i malversació de fons públics, en participar a les manifestacions vestint la indumentària dels bombers de la Generalitat. Aquest dilluns han declarat els darrers quatre investigats. Només han respost a les preguntes dels seus advocats.

El lletrats, membres del col·leciu d'Advocats de l'1 d'octubre, esperen que es tanquin les diligències prèvies i demanaran que s'arxivi la causa. 'Entenem que són de les últimes diligències que queden i esperem que comencin les actuacions des dels Jutjats, demanarem l'arxiu immediat de la causa perquè entenem que no hi ha delicte', ha defensat l'advocat Daniel Recasens.

Els bomber s'han personat a les instal·lacions judicials poc abans de les deu del matí i n'han sortit al cap d'una hora. Fins a un centenar de persones s'han concentrat per donar-los mostres de suport. No hi han faltat tampoc el col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat. S'han pogut veure diverses pancartes i crits que demanaven 'la llibertat dels presos polítics'. Una de les peculiaritats de la jornada ha estat que alguns dels concentrats han lliurat rams de ginesta als bombers encausats.

Paraules clau: