Back to top

El dèficit de l'Hospital es duplica i puja fins als 8 milions d'euros

L'Hospital de Sant Joan tancarà el 2016 amb un dèficit de 8 milions d'euros. És gairebé el doble del que estava previst. Els 4 milions d'euros que s'extreuen de les reserves de l'Hospital de Móra el reduirien a 4 milions d'euros.
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Sant Joan

L'Hospital de Sant Joan està tancant els comptes del 2016 i els números no seran els que s'esperaven. Les previsions situaven el dèficit del centre en uns 6 milions d'euros si no es feia res i en 4 milions si es començava a aplicar el pla d'ajust. Amb les primeres actuacions del pla en marxa, i segons ha avançat la Cadena SER, el negatiu no se situa en poc més de 4 milions, sinó en 8. Es tracta d'una dada que no han volgut confirmar ni el govern de la ciutat i la direcció de l'Hospital de Sant Joan, i que tindria part de l'explicació en una regularització del conveni del 2015 amb el CatSalut. La posada al dia de les condicions suposa pèrdues, segons l'emissora, d'un milió i mig d'euros.

Amb tot, Sagessa va decidir traspassar 4 milions d'euros de les reserves de l'Hospital Comarcal de Móra per quadrar els números, fet que rebaixarà el negatiu final del centre sanitari reusenc a 4 milions d'euros. Cal recordar que el consell d'administració de Gecohsa, que gestiona el centre sanitari de la Ribera d'Ebre, està format pels mateixos representants dels grups polítics reusencs que Sagessa. Els comptes, a dia d'avui, no estan tancats, i se n'informarà als consellers avui mateix per tal de preparar la sessió de la setmana vinent, que ha de servir per tancar els números del centre. L'última notícia que tenien, segons fonts del consell d'administració, era la d'un dèficit de 6 milions que, ara, s'hauria enfilat fins als 8.

La plantilla del Sant Joan, per la seva banda, repeteix que no volen pagar els plats trencats pel que consideren una mala gestió. Reiteren, com a solució, que es podrien replantejar les condicions del lloguer que paga l'Hospital de Sant Joan al consistori reusenc de la mateixa manera que s'ha fet amb l'Impost de Béns i Immobles. Per tot plegat,els treballadors tenen previst mobilitzar-se tant dilluns vinent, 27 de març, abans del consell d'administració, com divendres 31 davant les portes de l'Ajuntament de Reus.

Paraules clau: