Back to top

Degoteig de persones als bancs per retirar efectiu en la crida d'ANC i Òmnium

Des de les vuit del matí, les diferents entitats bancàries de Reus han vist com l'activitat diària es multiplicava lleugerament. Un degoteig intermitent de persones ha acudit als bancs per retirar efectiu i respondre, així, a la crida d'ANC i Òmnium Cultural.
Un degoteig intermitent de persones ha acudit als bancs per retirar efectiu i respondre, així, a la crida d'ANC i Òmnium Cultural.

L'activitat habitual de les diverses entitats financeres s'ha accelerat aquest matí. Un degoteig de persones han fet multiplicar l'activitat d'un divendres qualsevol a llocs com la plaça del Prim de Reus. El motiu, respondre a la convocatòria d'ANC i Òmnium Cultural, en la qual aquest dijous a la nit demanaven que s'anés a algun dels bancs principals, Banc Sabadell, CaixaBank, Santander, BBVA o Bankia i la gent retirés diners en efectiu. Algunes persones han estat matineres i hi han acudit a les vuit del matí. L'activitat, però, s'ha fet notar més cap a les nou del matí. A peu de carrer, ciutadans com Enric Joan ha explicat que 'he decidit respondre a la convocatòria i he tret 150 euros, així demostrem que no només manen els bancs'. En aquest sentit, Xavier Joanpere ha assegurat que 'hi ha més gent que altres dies i s'estan fent cues, entenc que la convocatòria està donant una bona resposta'.

Tot i que les cues només s'han pogut veure a l'interior de les oficines, a peu de carrer, alguns tenien clar que la imatge potser esperada no era possible. Amb aquesta crida, s'ha obert un nou tipus de manifestacions i reivindicacions ciutadanes. Més enllà de les manifestacions dels darrers dies, diverses persones tenen el convenciment que en els pròxims dies es convocaran noves accions similgars a les d'avui.

Paraules clau: