Back to top

Demostració de força de l'empresariat mediterrani pel Corredor

2025. Aquest és l'any límit que reclama l'empresariat de Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia per veure acabat el calendari de les obres del Corredor del Mediterrani. Així ho han manifestat en un acte a Tarragona que ha comptat amb reconegudes personalitats del món empresarial. Per la seva banda, Adif ha manifestat que el compromís de Foment segueix sent ferm i que esperen reactivar les obres pròximament.
Els protagonistes de l'acte, amb el lema #QuieroCorredor

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha estat l'escenari que ha acollit la trobada organitzada pel Cercle d'Economia i l'Associació Valenciana d'Empresaris i que ha aplegat prop de 300 empresaris de Catalunya, la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Andalusia.

L'objectiu, fer una demostració de força per tal de reclamar concreció en el desenvolupament del Corredor del Mediterrani. Concretament demanen a l'Estat la posada en marxa de l'Alta Velocitat entre Barcelona i Alacant, l'ample internacional des de la frontera francesa fins a Almeria i un calendari d'obres que es compleixi abans de 2025. "No és lògic que la segona i la tercera ciutat d'aquest país, en el segle XXI, estiguin encara sense alta velocitat i sense tenir una connexió decent ferroviària", ha assenyalat el president de l'Associació Valenciana d'Empresari, Vicente Boluda.

"Hem de fer entendre al Govern que això és bo per a l'interés general i que millora la competitivitat de l'arc mediterrani"

L'acte a Tarragona, que ha estat la primera parada de les tres que té previstes l'Associació Valenciana d'Empresaris, també ha servit als agents econòmics per a reclamar l'unitat d'uns territoris que representen el 45% del PIB estatal i el 50% de la població. "Hem de fer entendre al Govern que això és bo per a l'interés general i que millora la competitivitat de l'arc mediterrani", ha defensat el president del Cercle d'Economia, Juan José Bruguera.

Adif ha reiterat, a través d'un comunicat, que el compromís de Foment amb el Corredor segueix sent ferm i assegura que el principal objectiu és reactivar les obres el més aviat possible. A més, han anunciat la creació de la figura de coordinador del Corredor del Mediterrani, que segons expliquen tindrà la funció de fer seguiment del projecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades