Back to top

Denuncien un cas de violència obstètrica a l'Hospital de Reus

L'Amanda denuncia maltractament per part d'una llevadora i un ginecòleg el dia que va donar a llum al seu fill Max, amb males cares i humiliacions constants.

ENTREVISTA COMPLETA MÉS AVALL

Es considera violència obstètrica tota aquella conducta que per acció o omissió, es duu a terme per personal sanitari al voltant del procés reproductiu de les dones i que consta d'un tractament deshumanitzat, medicaments injustificats i patologització dels processos naturals. Avui els volem explicar un cas d'aquest tipus de violència.

El cas de l'Amanda

Ella es diu Amanda i ha tingut el seu segon fill aquest passat novembre a l'Hospital Sant Joan de Reus. Segons el seu relat, el dia del naixement del Max, es va adreçar al centre sanitari amb les contraccions que indiquen la vinguda del nadó.

"Ho notava tot. Notava els talls!"

Allà va començar el que titlla d'un episodi dantesc que va arrancar amb el maltractament per part d'una llevadora i d'un ginecòleg. El maltractament, sempre segons la seva versió arrenca amb males cares, humiliacions i epidurals que no pertocaven. I continua amb una cesària d'urgència i amb la incertesa i la falta d'informació sobre l'estat del seu fill.

L'Hospital no ha volgut fer declaracions

L'Amanda ha denunciat el cas al CATSalut i al síndic de greuges. A més també volen explicar el cas a la direcció de l'Hospital presencialment i allà presentaran una queixa escrita. Per altra banda, Canal Reus s'ha posat en contacte amb el Sant Joan que no ha volgut fer declaracions al respecte.

ENTREVISTA COMPLETA

Paraules clau:

Notícies relacionades