Back to top

Denuncien dues persones per mutilar crestes de galls de baralla a Reus

Els Mossos van localitzar dos nois, un major i un menor d’edat, veïns de Reus i Vila-seca respectivament, que estaven en possessió de tres galls i una gallina als que acabaven de tallar la cresta

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient del Camp de Tarragona han denunciat penalment un jove i un menor d’edat com a presumptes autors d’un delicte de maltractament d’animal domèstic.

Els fets es remunten al passat 11 de novembre quan agents de la comissaria de Reus van adreçar-se a una finca rústica privada del terme municipal de Reus per comprovar la seva possible ocupació per part de diverses persones.

En el transcurs de l’actuació els agents van localitzar dos nois, un major i un menor d’edat, veïns de Reus i Vila-seca respectivament, que estaven en possessió de tres galls i una gallina als que acabaven de tallar la cresta, de forma rudimentària i sense cap tipus d’atenció veterinària.

Es té constància que aquesta mutilació està habitualment relacionada amb la pràctica il·legal de baralles de galls, tot i que en aquest cas no s’ha pogut acreditar que els animals hi haguessin participat.

gall

Arran d’aquests fets agents la Unitat Regional de Medi Ambient va iniciar una investigació per un presumpte delicte de maltractament d’animal domèstic, que es va donar per finalitzada un cop rebut l’informe veterinari sobre l’abast de les lesions dels animals, els quals actualment estan a càrrec d’una entitat protectora.

Cal recordar que a Catalunya les baralles de galls estan expressament prohibides al Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Protecció dels Animals.

Les denúncies van ser tramitades aquest passat dimecres al Jutjat de Primera Instancia i Instrucció de Reus i a la Fiscalia de Menors.

Paraules clau:

Notícies relacionades