Back to top

Denuncien l'Ajuntament de Reus per 'maltractar' els coloms

L'ONG Nova Eucària considera que el mètode emprat a Reus per reduir la població d'aquestes aus 'vulnera la normativa vigent'.
coloms a Reus

L'ONG animalista Nova Eucària ha anunciat a través d'un comunicat que ha presentat una denúncia contra l'Ajuntament de Reus per "maltractar" coloms, amb l'agreujant de "crueltat"

Nova Eucària ha registrat la denúncia a la fiscalia en considerar que es tracta d'un "delicte penal",repetit aquest amb "impunitat" i "normalitzat" des de les institucions. En aquest sentit, el text fet arribar als mitjans apunta que hi ha altres "mètodes ètics" per reduir el nombre de coloms.

La queixa del col·lectiu insta el consistori, i "en concret" a l'alcalde Pellicer i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, "a revertir aquesta política que suposa la vulneració de la normativa vigent". 

Segons l'ONG, un dels mètodes principals de captura consisteix en la instal·lació de gàbies obertes perquè hi vagin entrant tota mena d’aus (algunes de protegides) i que després es tanquen. Una situació que segons denuncien des d'aquest col·lectiu provoca la 'mor per inanició' dels animals.

L'Ajuntament no valora la denúncia

Des de l'Ajuntament de Reus no han entrat a valorar la denúncia d'aquesta entitat animalista. Convé recordar que el consistori reusenc va engegar aquest maig una campanya per reduir la població de coloms a la ciutat.

Segons l'Ajuntament, els coloms són grans transmissors de malalties, sorolls i brutícia i provoquen problemes socials i veïnals. El consistori destina més de 100 mil euros cada any a mesures de control i prevenció, però reconeix que necessita la col·laboració de tota la ciutat perquè les accions siguin realment efectives, especialment del sector de la restauració, que està plenament implicat amb aquest conflicte.

Fonts municipals van quantificar en unes 40.000 les aus que hi ha actualment a la ciutat. 

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades