Back to top

Denuncien mala praxi en la contractació del professorat

El sindicat de l'Ensenyament de Catalunya USTEC•STEs reclama que el professorat de l'escola pública es contracti d'una manera més objectiva. Asseguren que almenys un 9% dels docents contractats han estat escollits mitjançant entrevistes personals, pràctiques de l'empresa privada que, asseguren, deixarien en segon terme pràctiques com el concurs de mèrits.
El portaveu d'USTEC·STEs a Tarragona, Juan Carlos Feijoos.

L'inici de curs arriba amb la mirada crítica dels sindicats. En el cas de la contractació, el sindicat de professors USTEC·STEs denuncia que arran del decret de plantilles, que es va iniciar el 2014 i s'ha anat prorrogant amb modificacions, en els dos últims anys s'ha instaura l'entrevista personal a partir del concepte 'perfils professionals'. Una praxi que asseguren perjudica a la resta de docent que opten a aquella plaça. El portaveu d'USTEC·STEs a Tarragona, Juan Carlos Feijoos, ha apuntat que 'hi ha una tria a dit de les direccions a l'hora de contractar els docents del seu centre, un fet que es dóna en almenys un 9% dels casos, mitjançant entrevistes personals'. 

Tanmateix, defensen al voltant d'un 80% dels docents compten amb la seva plaça després que les direccions hagin intervingut d'una manera o altra. A la vegada també anuncien que estan treballant per organitzar diverses mobilitzacions que rebutgin les retallades en educació. Consideren que les comarques de Tarragona necessiten fins a 610 professors per tornar a les xifres anteriors a la crisi.

Reclamen també una reducció de les ràtios d'alumnes. Segons el sindicat, la pujada d'alumnes prevista des de la primera dècada del 2000, hauria evidenciat una massificació de bona part de les aules, amb grups amb més de 30 alumnes. Fet que consideren que va en detriment tant de l'atenció adequada de l'alumnat com de la qualitat educativa del sistema.

Paraules clau: