Back to top

Denuncien manca de recursos a la planta de Radiologia del CAP Sant Pere

USITAC denuncia la precarietat de la maquinària i la manca de professionals de la planta de radiografia del CAP Sant Pere. I és que des del passat mes de maig, els aparells de Raig X han patit diverses avaries.
Denuncien manca de recursos a la planta de Radiologia del CAP Sant Pere

Ja fa mesos que el sistema de radiologia del CAP Sant Pere de Reus pateix contínues avaries. De fet, el passat més de juliol es van veure obligats a tancar la planta durant tota una setmana. Per aquest motiu, i després de diverses queixes, el sindicat USITAC s'ha reunit amb els responsables de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge, empresa que gestiona el servei, per denunciar aquestes condicions. Una reunió que des del sindicat valoren molt positivament, ja que tot apunta que a partir del setembre, el centre comptarà amb nous equipaments.

El secretari d'organització i comunicació d'USITAC, Alfred Maza, explica que des de l'IDI "els han comentat que a partir del setembre tindran un ecògraf nou", ja que el que "hi ha actualment té 14 anys i ja està més que descatalogat". A més, i una vegada finalitzin les obres que afecten la planta dels raig X, també "es posarà maquinària nova".

USITAC també denunciava la falta de personal pel que fa als raigs X. I és que mentre que fa un parell d'anys el centre hospitalari comptava amb uns 3 radiòlegs, actualment només compten amb una radiòloga a jornada reduïda. Uns especialistes molt necessaris per poder informar els metges de les radiografies que es realitzen als seus pacients.

I és que tal com assegura Maza, el problema és que "quan un metge necessita una radiografia informada, no es pot fer" i llavors s'ha d'anar o a Tarragona o a Torreforta.

No obstant això, i durant 3 mesos, el centre es quedarà sense cap radiòleg, el que provocarà que llistes d'espera es dupliquin. Així doncs, es passarà dels 3 mesos als 6.
 

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades