Back to top

Denuncien "opacitat" en la nova carretera entre La Selva i Almoster

La CUP i Unió de Pagesos han tornat a unir forces per intentar que no es porti a terme la construcció d'una nova carretera entre La Selva del Camp i Almoster. Les dues entitats han denunciat aquest dilluns 23 de juliol la falta de transparència que hi ha hagut durant tots aquests anys, i asseguren que darrere d'aquesta carretera s'hi amaguen interessos polítics.
La CUP i Unió de Pagesos denuncien la falta de transparència al voltant del projecte de la nova carretera entre La Selva i Almoster.

La CUP i Unió de Pagesos, així com diversos veïns, propietaris i entitats ecologistes, han tornat a mostrar el seu desacord amb el projecte de la nova carretera entre La Selva i Almoster. I és que la construcció d'aquesta comportaria l'expropiació de les terreres d'alguns dels veïns, els quals ja han presentat, durant tots aquests anys, més de 20 al·legacions.

Segons explica el portaveu d'Unió de Pagesos, Josep Maria Juncosa, amb aquest projecte es cometran "els mateixos errors del passat", ja que un cas similar es va viure amb la carretera que uneix La Selva del Camp amb Alcover, i on s'hi han perdut gran part dels terrenys.

D'altra banda, cal recordar que, en un primer moment, hi havia tres opcions sobre la taula, encara que la batalla principal estava entre dues: construir una carretera nova o bé millorar l'actual traçat. Tot i que la millora de la carretera suposaria una inversió més gran, el portaveu de la CUP a la Diputació de Tarragona, Edgar Fernández, assegura que els diners no són un problema per a la Diputació i denuncia que darrere aquest projecte s'hi amaguen criteris polítics i no econòmics.

Un tema molt polèmic i conflictiu que es podria agreujar encara més aquest divendres 27 de juliol, ja que està previst que s'aprovi un estudi informatiu d'impacte ambiental, el qual afavoriria l'inici del projecte de la nova carretera, descartant així les altres opcions.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades