Back to top

Denuncien el pas de mercaderies perilloses en una via en mal estat al Morell

GEPEC-EdC i CelNet veuen amb preocupació el pas d'aquests trens per la seva proximitat amb la zona urbana.

El GEPEC-EdC, CelNet i veïns del Morell i la Pobla de Mafumet han denunciat el mal estat de la línia ferroviària al pas per aquests dos municipis. La via serveix per al transport de mercaderies perilloses provinents de la petroquímica i la seva proximitat amb la zona urbana fa que el veïnat i les entitats ecologistes vegin amb preocupació el pas d'aquests trens.

Es tracta de la via ferroviària 234 que va des del Polígon Químic Nord fins a Reus que al llarg d'uns 15 quilòmetres (des del Polígon Químic fins a Constantí, aproximadament) s'hi poden veure travesses trencades, deixalles, esllavissades de terra i pedres, passos sense senyalització o la inexistència de tanques per separar-les del parc infantil situat al costat de les vies al Morell. A més, malgrat que, segons GEPEC, només hi passen uns 200 trens a l'any, aquests transporten Òxid de Propilè, una substància tòxica i inflamable.

via ferròriaria 234 al seu pas pel Morell

Unes peticions que s'estan fent des del 2017

De fet, ja fa uns 5 anys que des de GEPEC -EdC i CelNet van iniciar tràmits per tal d'advertir d'aquesta problemàtica a ADIF, que és qui té la competència sobre aquesta via. Ara, El GEPEC-EdC ha presentat una denúncia a Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona, explicant la situació de nul manteniment de la via i l'evasió de responsabilitats per part del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, d'ADIF i de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària.

roda de premsa de denuncia del mal estat de la via ferroviària 234 al seu pas pel Morell

A més de denunciar-ho a la Fiscalia, des del GEPEC-EdC i CelNet demanen que s’investiguin els fets i s’assumeixin responsabilitats pel perill que hi ha hagut tots aquests anys, així com la paralització immediata de la circulació de trens mentre no es condicioni de manera segura la via i el seu entorn, o millor, el transport de l’òxid de propilè a través de canonades enterrades com es fa amb molts altres productes o amb altres sistemes més segurs, que no posin en risc la salut de les persones ni el medi ambient.

Paraules clau:

Notícies relacionades