Back to top

Denuncien que el tren-tram afectarà la cobertura ferroviària

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic del Camp de Tarragona alerta que la construcció del tren-tram pot afectar el servei ferroviari del Camp de Tarragona durant 5 anys. Asseguren que la planificació que la Generalitat va presentar a l'agost apunta una pèrdua del pas de ferrocarrils que coincidiria amb el desmantellament de l'actual via de costa.
Daniel Pi, portaveu de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic del Camp de Tarragona.

Els defensors del transport públic a les comarques de Tarragona posen en dubte la planificació del futur projecte del tren-tram. El govern català va presentar, a principis d'agost, els primers estudis d'aquest equipament que ha de connectar els principals nuclis de població del territori. Des de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic asseguren que les obres, previstes pel 2021, comportaran una pèrdua del servei actual que es podria allargar durant cinc anys. Es preveu que els trens deixin de circular per la via actual quan entri en funcionament la nova variant i les estacions de Salou i Cambrils perdran cobertura ferroviària.

El portaveu de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic del Camp de Tarragona, Daniel Pi, subratlla que 'ens estan prometent més de cinc anys sense servei perquè ara han encarregat els estudis tècnics i caldrà sumar-hi el projecte constructiu, la licitació de les obres, etc'. La manca de consens entre els alcaldes, que defensen el desmantellament de la via que transcorre per la costa i la posterior instal·lació del tren-tram, xoca amb la voluntat de sindicats i associacions a favor del ferrocarril. Demanen que aquesta gestió es transfereixi a Ferrocarrils de la Generalitat.

Una incògnita que encara no s'han resolt és si el traçat del tren-tram passarà per Reus. Des de l'Associació consideren que aquesta parada podria ser evitable en el cas que es reforcés el servei actual amb més parades, com per exemple, amb la construcció del baixador de Bellissens.

Paraules clau: