Back to top

Denuncien el tancament del Castell d'Escornalbou

El regidor de Duesaigües, Josep Maria Bondia, assegura que s'ha dut a terme "un tancament d'amagat" del monument. De fet, no es podrà visitar a partir del 27 de març.

Nou capítol sobre el futur del patrimoni al territori. Després que els treballadors de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural denunciessin una possible reducció dels dies d'obertura dels monuments d'aquesta entitat, ara, asseguren que es tancarà les visites al Castell Monestir d'Escornalbou. Avui qui ha sortit a denunciar la situació ha estat el regidor de Duesaigües, Josep Maria Bondia.

De fet, des de la mateixa pàgina del Castell Monestir d'Escornalbou de la Generalitat, ja s'hi anuncia que a partir del 27 de març l'equipament cultural restarà tancat fins a nou avís.

El regidor Bondia explica que "tots els pobles de la Baronia d'Escornalbou estem preocupats perquè no sabem fins quan restarà tancat i és un dels grans atractius de la zona". A la vegada, detalla que la previsió de la durada de les obres és d'un any i mig, tot i que desconeixen si això impedirà Per aquest motiu, considera que cal una trobada d'alcaldes per abordar la qüestió.

Els treballadors en alerta

Castell Monestir d'Escornalbou.

El secretari del comitè intercentres de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Juan Luis Olesti, explica que "han comunicat a les tres treballadores actuals del Castell d'Escornalbou que aniran a treballar en altres monuments de Tarragona". En aquest sentit, Olesti subratlla que el motiu que al·leguen des de l'Agència són "les obres".

Tot i això, des del comitè sindical consideren que "és una excusa i no està justificada, ja que les obres van començar l'any passat i el que estan fent és encobrir la contractació de personal de vigilància privada". Per aquest motiu, els treballadors tornen a denunciar l'acomiadament de més d'una desena de persones i la "sobrecàrrega" que s'està donant arran de l'obertura comarcal.

Paraules clau:

Notícies relacionades