Back to top

Denuncien vessaments contaminants a la riera de la Selva del Camp

L'entitat ecologista Gepec, Unió de Pagesos i veïns de la zona asseguren que hi ha més de 120 hectàrees de terres contaminades i demanen que es revisin els paràmetres de regulació d'aquests abocaments.
imatge cedida per un veí de l'abocament d'agües residuals a la riera de la Selva del Camp

La riera de la Selva del Camp sovint és testimoni d'abocaments regulats d'aigües residuals per part d'empreses del polígon i de la Depuradora Municipal.

Veïns, així com l'entitat ecologista Gepec i Unió de Pagesos fa més d'una dècada que denuncien aquests vessaments a la llera de la riera. Consideren que tenen una afectació directe a l'aqüífer del riu Francolí i de retruc, també a terrenys de pagesos i pous particulars d'altres municipis per on passa la riera.

Més de 120 hectàrees contaminades

Des d'Unió de Pagesos i veïns de la zona, asseguren que hi han més de 120 hectàrees de terreny contaminat que inclouen també pous i mines, i episodis d'avellaners morts a les zones de pas de la riera. Denuncien també que l'aigua d'aquests vessaments sovint "baixa de color blau, vermell o amb espuma blanca" i "les restes es poden veure riera avall" tal com mostra aquesta imatge capturada i cedida per un veí de la zona a 1,7km de la sortida de l'abocament.

imatge capturada per un veí de la zona on es veu com a 1,7 km de la sortida de l'abocament, encara es poden apreciar les restes de les aigües residuals

Vessaments autoritzats des de fa dues decàdes

Els vessaments provindrien de dues empreses del polígon Silva de La Selva del Camp que tenen autorització per fer vessaments regulats. l'Ajuntament selvatà ha assegurat a Canal Reus que aquestes dues empreses tenen depuradora pròpia per abocar aquestes aigües seguint els paràmetres legals i que és l'Agència Catalana de l'Aigüa qui s'encarrega de controlar-ho. Des de Gepec i Unió de Pagesos però, insisteixen en que hi ha molt de terreny contaminat i creuen que aquests requisits legals s'haurien de revisar.

imatge de la depuradora municipal de la Selva del Camp des de la riera del municipi

Gepec, Unió de Pagesos i diversos veïns de la zona també asseguren que part d'aquestes aigües contaminants procedirien dels vessaments de la Depuradora Municipal de la Selva del Camp.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades