Back to top

Deporten Mohamed Said Badaoui

L'activista feia gairebé un mes que es trobava al Centre d'Internament d'Estrangers de Zona Franca

Finalment, i segons han informat persones properes a l'activista, Mohamed Said Badaoui ha estat deportat del país, després de romandre gairebé 30 dies al CIE (Centre d'Internament d'Estrangers) de Zona Franca. Allà hi hauria arribat després que dimarts 18 d'octubre fos detingut per la Policia Nacional, quan sortia del seu domicili. 

A l'activista se li havia denegat la nacionalitat i s'havia obert un expedient d'expulsió, per la qual cosa, estava pendent que se'l detingués des de feia pràcticament dos mesos. De fet, se'l va arribar a relacionar amb activitats que atemptaven a la seguretat nacional, fets que el mateix Said Badaoui i diversos col·lectius i entitats de la ciutat van desmentir. 

La detenció

Segons va explicar el mateix Said Badaoui, en una entrevista amb Canal Reus, després de ser detingut, se'l van emportar cap a Barcelona, on va passar la nit. L'endemà al matí, el van traslladar amb cotxe fins a Madrid. Tot apuntava que dijous al matí el portarien fins a l'aeroport de Barajas, però a últim moment, li van comunicar que, a causa d'un error informàtic, no podria abandonar el país. Per sorpresa, a la tarda van tornar cap a Catalunya, on va ser traslladat als Jutjats de Reus.

El seu pas pels Jutjats de Reus

Cap a dos quarts de nou del vespre sortia a l'interior d'un cotxe de la Policia Nacional. El seu advocat, Ivan Jiménez, expert en aquest tipus de casos, es mostrava optimista davant la notícia i remarcava que, des que exercia, mai havia vist res igual i ho considerava un fet inèdit. Creia que haver aturat l'expulsió, un cop a Madrid, i haver-lo fet declarar a Reus, apuntava que realment "el Ministeri d'Interior no el vol fer fora del país, perquè si no ja ho hagués fet".

I, ara, què?

Després del seu pas pel CIE, finalment Mohamed Said Badaoui ha estat expulsat del país. Ara, caldrà esperar que la persecució no continuï al Marroc perquè, tal com va explicar l'activista a Canal Reus, segons el que digui l'informe policial, se'l podria seguir perseguint en el seu país d'origen.

D'altra banda, Amarouch Azbir, qui també va ser detingut per una ordre d'expulsió, jutjat a Vilanova i posat en llibertat, també ha estat deportat.

Justament des del Marroc, acabats de sortir de les dependències judicials, els dos deportats han explicat com ha estat el seu trasllat a través d'un vídeo que han difós per xarxes socials. 

Paraules clau:

Notícies relacionades