El derbi és roig-i-negre

David Gelmà i Diego Rojas han capgirat el gol inicial de Martí Casas i el Reus jugarà les semifinals contra el Barça.

No ha estat fins a la segona part que han arribat els gols al derbi. Els legals, perquè als primers minuts Joan Salvat ha vist com li anul·laven un gol per un possible impacte de la bola amb el patí.

Martí Casas ha aprofitat la desena per superar Càndid Ballart (0-1). Un porter roig-i-negre que ha realitzat una gran primera part, aturant un penal de Sergi Miras inclòs. El Reus no s'ha fet petit, i amb l'alè de la seva afició, ha trenat una gran jugada col·lectiva que ha acabat amb gol de David Gelmà (1-1).

Pluja de directes

Tot seguit Marc Julià ha tingut el segon des de la directa, però Gerard Camps li ha encertat les intencions a l’olotí. Qui no ha aprofitat la quinzena ha estat Casas. Poc després els àrbitres han ensenyat una blava a Ferran Giménez -precedida d’una clara falta a Compagno- i Ballart ha evitat la diana d’Arnau Xaus. Els de Jordi Garcia han tingut el segon amb la quinzena, però Diego Rojas no ha pogut marcar.

Quan faltaven 2:44 pel final, el xilè ha aprofitat un refús de Camps per situar el Reus per davant en el marcador (2-1) i fer embogir la parròquia roig-i-negra. Els ganxets han aguantat fins al final, i han aconseguit el bitllet per les semifinals. Demà a les 21 h, clàssic contra el Barça

Tracte indigne cap a l’afició

Poc menys de 200 aficionats del Reus s’han desplaçat fins a Calafell per viure el derbi a la Copa. Un partit que han hagut de viure envoltats de policia i de seguretat privada, i des d’un dels gols. Els desplaçats al Baix Penedès han rebut un tracte diferent de les altres set aficions del torneig: una entrada diferent, una barra per ells… i tancats des d’abans d’entrar al Joan Ortoll. Una situació poc neutral i desproporcionada. De fet, el Reus ha expressat el seu malestar en un comunicat a les xarxes socials.