Back to top

Desarticulada una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana

Operava a la província de Tarragona. Una de les plantacions es trobava a Cambrils. Hi ha 15 detinguts.

La Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la policia francesa i policies locals de Cambrils i Calafell ha desarticulat una organització criminal assentada a la província de Tarragona, amb ramificacions a Tarragona, Cambrils, Calafell, El Vendrell, Flix i La Bisbal del Penedès.

15 detinguts

Aquesta operació ha permès la detenció de 15 persones, una en territori francès, així com la intervenció de 18.695 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, 2,5 kg de cabdells i 25 kg de marihuana ja envasada, 14.560 euros en metàl·lic , així com una quantitat indeterminada de diners en moneda britànica, albanesa i nord-americans. Un dels integrants de l'organització va ser detingut per la Policia Francesa amb 25 quilograms de cànnabis. La valoració econòmica de la droga confiscada hauria pogut assolir al mercat il·lícit un preu superior als quatre milions i mig d'euros

La investigació desenvolupada per agents de Recerca Fiscal de la Guàrdia Civil en col·laboració amb especialistes en la lluita contra el narcotràfic de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Tarragona, es va iniciar a primers del mes de juliol de 2021. En el transcurs de la investigació es va poder comprovar que l'organització estava totalment disseminada al llarg de la província, havent requerit així la col·laboració de les policies locals de Cambrils i Calafell.

Seguint les vies establertes per a la col·laboració amb la Policia Francesa, després de contactar amb l'enllaç policial francès a Barcelona, ​​finalment es va poder aturar un dels membres de l'organització a Perpinyà el dia 22 de desembre, trobant la policia francesa a l'interior del vehicle que conduïa 25 kg de cànnabis perfectament embalada i preparada per a la venda.

marihuana

200 agents

Les unitats de recerca implicades, considerant que ja s'havia pogut determinar amb exactitud la jerarquia de l'organització i s'havien pogut localitzar cinc plantacions de cànnabis radicades a Cambrils, Flix i la Bisbal del Penedès, així com diversos dels domicilis dels membres de l'organització, van sol·licitar de l'Autoritat Judicial competent nou entrades i registres, que finalment van ser acordades pel Jutjat d'Instrucció tres de Reus.

Durant la matinada de dimecres 26 de gener es va desplegar un complex i ampli dispositiu de 200 agents pertanyents a unitats de reserva especialitzades en entrades i registres, recolzades per mitjans aeris, unitats canines i patrulles policials. Als dispositius hi han col·laborat agents de la policia local de les diferents poblacions, tècnics d'ENDESA. Els dispositius han estat coordinats amb els enllaços policials francesos a Barcelona.
 

Cal ressenyar que l'organització estava connectada a la xarxa de subministrament elèctric de manera fraudulenta evitant així el cost de l'alt consum d'energia elèctrica que aquest tipus de cultius necessita i les sospites que n'hagués generat la regularització. Els cinc punts de subministrament irregular han originat un frau a la companyia subministradora ENDESA de 253.000 euros amb un consum equivalent al de 234 vivendes.

Als 14 detinguts a Espanya se'ls imputen delictes contra la salut pública-tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de consum elèctric. S'investiga un possible delicte de blanqueig de capitals

L'operació ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció núm. tres dels de Reus, quedant a la seva disposició tots els detinguts.

Paraules clau:

Notícies relacionades