Back to top

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana

Tenia el seu centre neuràlgic al la província de Tarragona, des d'on actuava per tota Espanya.Transportava a Polònia més de mitja tona de droga a la setmana oculta en furgonetes

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració amb la Policia de Polònia, han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada al tràfic internacional de marihuana i han detingut a 18 dels seus membres.

El grup tenia el seu centre neuràlgic a Tarragona i transportava a Polònia més de mitja tona de droga a la setmana amagada en furgonetes.

Han estat detingudes 18 persones i s'han intervingut 127.000 euros en efectiu, 6 immobles i 7 vehicles. Els agents han localitzat milers de plantes en diferents fases de creixement dins de les cinc plantacions controlades pels arrestats.

L'organització interactuava amb traficants a nivell local

marihuana

Els membres de l'organització criminal, composta per ciutadans de nacionalitat polonesa, actuaven com a “majoristes” i compraven grans quantitats d'estupefaent a altres traficants locals per a la seva posterior venda a nivell internacional.

Els investigats, assentats a la província de Tarragona, havien estès el seu radi d'acció a altres províncies espanyoles, on contactaven amb els responsables d'altres plantacions als qui compraven el seu cultiu, mantenint així una àmplia xarxa de subministradors.

Es van poder localitzar diverses plantacions regentades pels membres de l'organització, així com els domicilis dels integrants, al costat d'altres plantacions a les quals els membres hi anaven amb una certa regularitat per a comprar les collites als traficants locals.

Tot seguit exportaven l'estupefaent, emprant per a això les seves vies de transport europees i venent així la substància en el mercat negre internacional.

Més de 500 quilograms de droga a la setmana en furgonetes

Es va poder constatar que la marihuana s'enviava a Polònia en furgonetes, camuflada dins de rodes de camió. D'altra banda movien els diners  de la venda de la substància estupefaent amagats en llocs remots, per dificultar la seva localització.

Els arrestats reinvertien els seus beneficis en noves plantacions, immobles i vehicles d'alta gamma amb l'objectiu de blanquejar així els beneficis obtinguts.

18 detencions

Finalment, després de la fase d'explotació de l'operació, es van dur a terme 11 entrades i registres a Tarragona, Barcelona i Granada, en els quals es van intervenir 127.000 euros en efectiu i es va detenir a 18 membres de l'entramat delictiu.

A més, es van trobar desenes de paquets de marihuana ja envasada i llista per al seu trasllat a l'estranger. El presumpte responsable de l'organització es trobava a la presó, on dirigia l'entramat criminal i estava a l'espera de ser traslladat a Polònia per a ser jutjat en per pertinença a organització criminal i tràfic internacional d'estupefaents. Set dels detinguts van ingressar a la presó per ordre judicial.

Paraules clau:

Notícies relacionades