Back to top

Desarticulada una organització criminal a Reus dedicada al tràfic de drogues

Deu persones han estat detingudes per un delicte de pertinença a organització criminal i un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. L'operatiu també ha permès desmantellar una plantació indoor de marihuana. Els detinguts han passat aquest dissabte a disposició judicial.
Desarticulada una organització criminal a Reus dedicada al tràfic de drogues

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria del Baix Camp juntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Reus han detingut aquest dijous deu persones per un delicte de pertinença a organització criminal i un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Els detinguts són quatre homes i sis dones, d’entre 18 i 59 anys, veïns de Reus. Els detinguts, que acumulen diversos antecedents per delictes contra la salut pública, han passat aquest dissabte a disposició judicial.

La investigació es va iniciar el passat mes de desembre quan la policia va detectar diverses vendes de droga al detall en el marc dels dispositius habituals de seguretat ciutadana. A partir d'aquestes primeres informacions, es va establir un grup treball coordinat entre agents de la unitat d'investigació de Reus i agents de la Guàrdia Urbana. Durant els darrers mesos, els investigadors han dut a terme vigilàncies, identificacions i en diverses actuacions han comissariat una quarantena de dosis de cocaïna i heroïna preparades per a la venda al detall. Tot plegat ha permès a la policia ubicar l'activitat criminal de tràfic de drogues en tres cases del barri de Sant Josep Obrer.

Gràcies al treball conjunt dels mossos i la Guàrdia Urbana de Reus també s’ha pogut comprovar que els detinguts, la majoria membres de la mateixa família, formaven una organització criminal que actuava de forma coordinada i amb funcions ben determinades.

L'estructura de l'organització criminal

El detingut de 59 anys era el cap de l'organització i, a banda de supervisar els punts de venda i els passes de droga, s'encarregava de donar avís als venedors en cas de presència policial. El cap de l'organització gestionava juntament amb el seu net, l'home de 18 anys també detingut, el flux de compradors i els domicilis des d'on es venia la droga.

La distribució de la droga era responsabilitat de la detinguda de 39 anys qui, a més de vendre-la al detall des del seu domicili, s'encarregava de distribuir la substància entre els altres venedors de l'organització. La resta de detinguts es dedicaven a la venda de droga al detall utilitzant com a punts de venda tres domicilis situats al barri de Sant Josep Obrer. Cap dels membres de l'organització tenia activitat laboral i s'ha comprovat que havien fet de la venda de droga el seu modus vivendi.

Un cop comprovada l'activitat criminal dels detinguts, aquest dijous, agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Recursos Operatius juntament amb agents de la Unitat d'investigació i agents de la Guàrdia Urbana de Reus han fet una entrada i registre en un domicili de Reus. Amb autorització judicial, els policies han registrat un dels domicilis utilitzats com a punts de venda de droga i que, segons la investigació, servia també com a base per preparar les dosis de cocaïna i heroïna.

En l'entrada, els agents han localitzat una plantació de marihuana indoor amb 200 plantes, material per al cultiu intensiu i sistemes d'il·luminació i ventilació professionals. També s’han trobat prop de 1.300 euros en bitllets fraccionats, cinc telèfons mòbils i material destinat a la preparació i venda de substàncies estupefaents.

A més, s’ha desmuntat la instal·lació de llum que abastia la plantació de marihuana i que els propietaris de la casa tenien punxada.