Back to top

Desarticulada una organització dedicada al tràfic de drogues que amagava els diners en un forn

La Guàrdia Civil desarticula una organització dedicada al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals, que ocultava els diners en un forn de cuina. S'han practicat 10 registres en diferents localitats de la província de Tarragona, detenint a 15 persones i confiscant més de 200.000€ en efectiu

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació HEBRON desenvolupada a Tarragona, ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic, detenint a 15 integrants que s'investiguen per delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals, tinença il·lícita d'armes, robatori amb força, encobriment, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal.

203.000€ en efectiu intervinguts

dienrs

S'han practicat 10 registres en domicilis i naus industrials, en els quals s'han intervingut 203.000 euros en efectiu, la majoria ocults en un compartiment aïllant d'un forn de cuina, 37.000 corones daneses, 1 arma llarga automàtica, 1 regirar calibre 38, 1 carabina calibri 22, 1 pistola i 1 regirar detonador modificat per a fer foc real, 4 embarcacions d'esbarjo, 2 motors d'embarcació, 2 vehicles d'alta gamma, 95 grams d'haixix, 1.119 plantes de marihuana i 2.520 grams de cànnabis processat.

La recerca es va iniciar a la fi de 2019, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal dedicada al narcotràfic els membres del qual s'haurien establert en les localitats de Tarragona i Torredembarra.

6 plantacions de marihuana detectades i robatori amb força

armes

Els agents van constatar que els dos capitans de l'organització mantenien un alt nivell de vida sense exercir cap mena d'activitat laboral legal. Després de més de mig any de recerca es va aconseguir descobrir l'estructura de l'organització criminal, determinant i identificant a cadascun dels seus membres, des de la direcció fins al seu graó més baix, com són els conreadors i responsables de les plantacions de marihuana.

Al llarg de la recerca es van detectar sis plantacions de marihuana, algunes d'elles ja desmantellades en el moment de l'explotació policial. Precisament, el mes de gener de 2020 en una de les plantacions indoor gestionades per l'organització, en una nau del polígon industrial Riu Clar de Tarragona, a causa de la inadequació de la instal·lació elèctrica per al subministrament fraudulent energètic de la plantació, es va produir un incendi que va obligar a l'actuació dels bombers.

Durant l'extinció es va descobrir una plantació composta per més de 5.000 plantes de marihuana, sent alertats els Mossos d'Esquadra que es van fer càrrec d'aquesta actuació.

Durant la recerca també es va poder acreditar la participació en el robatori amb força en una empresa nàutica de Sant Joan Despí (Barcelona), d'una embarcació, dos motors i diverses eines, per part de quatre membres de l'organització criminal investigada.

Per aquest motiu, una vegada obtingut manament d'entrada i registre de l'autoritat judicial, es va establir un operatiu policial compost per més de 200 guàrdies civils integrats per agents d'elit de la Unitat Especial d'Intervenció de la Guàrdia Civil (UEI), del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) i de la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona.

5 registres a Tarragona, Torredembarra i La Pobla de Montornés

armes

Per a desarticular l'organització criminal investigada, es van practicar 5 registres simultanis en diferents domicilis i 5 successius en naus industrials de les localitats de Tarragona, Torredembarra i La Pobla de Montornés.

En aquests registres es van intervenir 203.000 euros en efectiu, la majoria ocults en un compartiment aïllant del forn de cuina, 37.000 corones daneses, 1 arma llarga automàtica, 1 regirar calibre 38, 1 carabina calibri 22, 1 pistola i 1 regirar detonador modificat per a fer foc real, 4 embarcacions d'esbarjo, 2 motors d'embarcació, 2 vehicles d'alta gamma, 95 grams d'haixix, 1.119 plantes de marihuana i 2.520 grams de cànnabis processat, una màquina de comptar diners i material per al cultiu i distribució de cànnabis.

Detenció de 14 homes i 1 dona

Durant la intervenció i en dies posteriors es va procedir a la detenció de 15 persones, 14 d'elles homes i 1 dona, d'edats compreses entre els 20 i 57 anys, com a presumptes autors d'integració en organització criminal, tràfic de drogues, blanqueig de capitals, defraudació de fluid elèctric, robatori amb força, extorsió, estafa, realització arbitrària del propi dret i tinença il·lícita d'armes.

Els detinguts van ser posats disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell qui va decretar l'ingrés a la presó sense fiança per als dos líders de l'organització criminal investigada. 

Paraules clau:

Notícies relacionades