Back to top

Desarticulat un grup criminal especialitzat en la venda de drogues a Salou

Els Mossos d'Esquadra van detenir a 6 persones, els detinguts van ser sorpresos in fraganti efectuant passis

Agents dels Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Salou van detenir ahir a aquest municipi sis homes, d’edats entre 26 i 42 anys, cinc de nacionalitat senegalesa i un de nacionalitat guineana, veïns de Salou, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Modus operandi 

La investigació es va iniciar arran de la informació policial generada durant les darreres setmanes per aquest grup, el qual va tenir coneixement que diversos homes d’origen subsaharià venien substàncies estupefaents a la via pública. En concret, aprofitaven l’elevada presència de persones als carrers més freqüentats per l’oci nocturn per captar els clients i vendre les drogues directament al carrer Carles Buïgas i en els vestíbuls d’alguns edifici.

Els investigadors van poder comprovar que tots els membres d’aquest grup tenien les funcions clarament repartides i que tots ells compartien la tasca de controlar l’entorn i assegurar les transaccions. Alguns d’ells es limitaven a localitzar els compradors a les terrasses de bars i locals d’aquesta zona comercial i d’oci. Fonamentalment es tractava de turistes que estaven de vacances a la localitat.

Durant les vigilàncies nocturnes es van poder acreditar fins a una desena de passis. També es va poder comprovar que en algunes ocasions, després d’arribar a un acord amb el preu, el venedor es desplaçava fins al lloc on guardava les drogues per retornar seguidament al lloc i concloure l’operació. 

Mossos D'esquadra

Intervenció policial 

Ahir, al voltant de les set de la tarda, efectius del Grup de Delinqüència Urbana i de la Unitat de Seguretat Ciutadana, amb la participació d’agents de la Policia Local de Salou, van intervenir en el vestíbul d’un domicili del carrer Carles Buïgas on els detinguts van ser sorpresos in fraganti efectuant passis. Cinc d’ells duien diners fraccionats i substàncies a sobre. En total es van intervenir 11 dosis de 2 grams de marihuana, 10 dosis de 0,5 grams de cocaïna i 2 peces d’haixix i 1.385 euros en efectiu.

En el marc del Pla Integral de Seguretat, des de la comissaria de Salou i amb motiu de la gran afluència de visitants durant els estius, s’intensifica el patrullatge i els controls dirigits a augmentar la seguretat al municipi i prevenir robatoris i casos de tràfic de drogues entre altres.

Els detinguts passaran durant les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades