Back to top

Desarticulen un grup organitzat dedicat al cultiu i tràfic de marihuana

El grup tenia plantacions a Reus, el Catllar i Castellvell de Camp. Hi ha 7 persones detingudes

La Guàrdia Civil en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Reus, en el marc de l'operació "Farol" ha desarticulat un grup organitzat dedicat a el tràfic de drogues, desmantellant 3 plantacions de marihuana a les localitats de Reus, el Catllar i Castellvell de Camp, amb més de 2.000 plantes, detenint a 7 persones per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues  pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a principis d'any, quan la Guàrdia Civil va detectar la possible activitat il·legal, que estaria desenvolupant un conegut delinqüent establert a Reus.

Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es van poder ubicar 3 habitatges, on es podria estar cultivant i elaborant substàncies estupefaents. Els habitatges objecte d'investigació es trobaven vigilades per gossos i s'havien llogat feia més d'1 any.

marihuana

Després d'accedir a l'interior dels immobles, es va poder observar que en tots ells s'havien condicionat diferents estances per allotjar la infraestructura necessària per a cadascuna de les fases de cultiu, des de la plantació fins l'assecador i envasat de la substància. A el mateix temps també es va descobrir que els immobles es trobaven connectats de forma fraudulenta a la xarxa de subministrament elèctric, fet habitual en aquest tipus de cultius d'alt rendiment.

Galls de batalla

Cal ressaltar que en un dels registres va ser localitzada una infraestructura amb 22 galls de baralla, sense complir cap tipus de mesura relacionada amb la protecció dels animals, posant aquest fet en coneixement de Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil per a ulteriors actuacions.

Fruit dels registres, els investigadors van intervenir 2.024 plantes de marihuana, 50 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 arma de foc llarga, 1 pistola Taser, bàscules, 1 envasadora i 1 peladora, així com material relacionat amb el cultiu indoor d'alt rendiment.

7 detencions

Així mateix van procedir a la detenció de 6 homes i 1 dona d'entre 30 i 50 anys, de nacionalitat espanyola, diversos d'ells amb innombrables antecedents policials, als quals se'ls imputen els delictes d'integració en grup criminal, tràfic de drogues (conreu, elaboració i tràfic de marihuana) i defraudació de fluid elèctric: Aquests després de prestar declaració en dependències policials van ser posats a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades