Descobrim el procés sostenible de producció oleícola
L'obtenció de l'oli d'oliva a casa nostra es realitza a través d'un procés sostenible on en les diferents parts d'aquest s'aprofiten totes les parts de l'olivera. Des de les fulles d'aquesta que poden servir d'aliment als ramats fins a la pinyolada que s'obté dels residus de l'oliva, el procés de l'obtenció de l'oli intenta ser el més sostenible possible i generar tan pocs residus com es pugui.
En primer lloc perquè l'oli sigui sostenible, s'ha de controlar que els productes que s'utilitzen per a tractar les oliveres i la terra intentin ser el menys agressius amb el medi ambient. En segon lloc, és vital que les olives siguin de cultius de proximitat.
Una vegada les olives són al trull i ja han passat per les premses, s'extreu el pinyol, ja que és utilitzat com una font de calor amb un funcionament similar als pèl·lets, usada per a escalfar diferents espais com granges, poliesportius, cases i inclús el mateix Molí del Baix Camp d'olis unió des d'on s'està estudiant i investigant noves aplicacions dels residus del procés.
La sansa
A més a més dels residus del pinyol s'extreu la sansa, un producte sòlid ric en polifenols que es deixa fermentar durant 3 mesos per a fer un compost necessari per a la terra.