Back to top

Descobrim el procés sostenible de producció oleícola

De les oliveres s'aprofita tot. Des de les fulles fins als residus que s'obtenen al trull de l'oli.

L'obtenció de l'oli d'oliva a casa nostra es realitza a través d'un procés sostenible on en les diferents parts d'aquest s'aprofiten totes les parts de l'olivera. Des de les fulles d'aquesta que poden servir d'aliment als ramats fins a la pinyolada que s'obté dels residus de l'oliva, el procés de l'obtenció de l'oli intenta ser el més sostenible possible i generar tan pocs residus com es pugui.

En primer lloc perquè l'oli sigui sostenible, s'ha de controlar que els productes que s'utilitzen per a tractar les oliveres i la terra intentin ser el menys agressius amb el medi ambient. En segon lloc, és vital que les olives siguin de cultius de proximitat. 

Una vegada les olives són al trull i ja han passat per les premses, s'extreu el pinyol, ja que és utilitzat com una font de calor amb un funcionament similar als pèl·lets, usada per a escalfar diferents espais com granges, poliesportius, cases i inclús el mateix Molí del Baix Camp d'olis unió des d'on s'està estudiant i investigant noves aplicacions dels residus del procés. 

La sansa

A més a més dels residus del pinyol s'extreu la sansa, un producte sòlid ric en polifenols que es deixa fermentar durant 3 mesos per a fer un compost necessari per a la terra.


Temps d'oli 2021

patrocinis temps d'oli 2021

Paraules clau:

Notícies relacionades