Back to top

Desconeixement generalitzat dels canvis ferroviaris a Cambrils

Ni cartells informatius, ni avisos de megafonia alerten dels canvis que patirà l'estació de Cambrils properament. Molts dels usuaris desconeixien la imminent posada en marxa del Corredor del Mediterrani, una situació que desperta una sensació de malestar i preocupació.
estació

A partir de dilluns vinent, els trens deixaran de passar per les vies de l'estació de Cambrils situada al barri de l'Eixample.

Es tracta d'una situació que afecta de ple als seus usuaris, que s'hauran de desplaçar fins a la nova estació del Corredor del Mediterrani per estar connectats amb el territori. Però de tot plegat, no se n'alerta enlloc. A les instal·lacions ferroviàries actuals no s'hi pot trobar ni un cartell ni escoltar ni un avís de megafonia. Alguns dels usuaris, fins i tot, confessaven que haurien vingut dilluns a buscar el tren al no tenir coneixement del canvi d'estació.

Més enllà de la sorpresa i la preocupació, els passatgers tampoc veuen amb bons ulls tant la ubicació de la nova estació com la freqüència dels nous trens.  Des de la Plataforma en Defensa del Transport Públic, de fet, denuncien que el nou traçat ferroviari, que ha costat 700 milions d’euros, només suposarà una millora de trajecte de vuit minuts, però per contra, empitjora freqüències i horaris. 

Mentrestant, les tanques metàl·liques continuen encerclant la nova estació de tren, propera a les pistes d'atletisme, esperant els últims retocs dels operaris per obrir portes després d'anys de retards. Durant aquest cap de setmana, les dues estacions estaran operatives a la vegada i serà a partir del dia 13 de gener en què per agafar un tren a Cambrils, caldrà desplaçar-se fins la nova estació, que acumula una inversió superior als 20 milions d'euros i cinc anys d'obres. En declaracions al programa Mont-roig al Dia, l'alcalde de Mont-roig del Camp Fran Morancho ha assegurat que la retirada de les vies del tren començaran dilluns vinent. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades