Back to top

Es desconvoca la vaga de Repsol

S’ha arribat a un preacord que té en compte aspectes com l’IPC i els beneficis de l’empresa en l’actualització dels salaris dels treballadors.

Els passats dies 15, 16 i 17 de juliol els treballadors de Repsol de tot l’Estat van impulsar una aturada per denunciar una pèrdua del seu poder adquisitiu. Des de l’any 2020 els seus salaris s’havien vist congelats i, consideraven que, degut a la inflació i als beneficis de l’empresa, els sous s’havien d’actualitzar.

La vaga es va convocar més enllà del mes de juliol. Per als propers dies 13, 14 i 15 d’agost també es preveia una aturada general, excloent els serveis mínims, però un preacord amb l’empresa ha provocat que aquesta es desconvoqui.

Empresa i sindicats arriben a un preacord

L’aturada, convocada pel Sindicat de Treballadors (STR), CCOO i UGT, tenia com a objectiu principal protegir el poder adquisitiu dels 16.000 treballadors de l’empresa a partir d’una actualització dels seus salaris. Arran dels tres dies de vaga del passat mes de juliol, les negociacions amb l’empresa es van iniciar i el preacord al qual s’ha arribat determina una vinculació entre els salaris, l’IPC i els resultats de la companyia.
 
Des del Sindicat de Treballadors expliquen que el preacord passarà per les assemblees per conèixer la valoració que en fan els treballadors afiliats.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades