Back to top

Es desconvoca la vaga de Reus Net per un preacord amb l'empresa

Havia de ser des del dilluns 4 i fins al 8 de juliol, tot i que finalment no es produirà, ja que empresa i treballadors han acostat posicions.

La vaga que els treballadors de la recollida d'escombraries i la neteja viària de Reus havien convocat per a la pròxima setmana s'ha desconvocat. Finalment, l'empresa, una UTE formada per Valoriza Servicios Medioambientales i Romero Polo, s'ha posat en contacte amb els treballadors per oferir-los, en principi, un increment del seu salari del 4% per enguany, que és el que reclamaven els treballadors. A la taula de negociació, també es tractarà l'increment del 3% de cara al 2023, que és una altra de les peticions dels treballadors. Empresa i plantilla es reuniran durant la setmana vinent per tancar els serrells de l'acord. 

Els treballadors de Reus Net destaquen que el que ha fet possible aquesta obertura de les negociacions ha estat la unió que des del principi han tingut, i també el suport de les 250 famílies que formen la plantilla. A més, es mostren contents de no haver hagut d'arribar a la vaga.

Una plantilla que es va aplegar el passat divendres a les portes de l'Ajuntament amb l'objectiu d'encadenar-se per protestar contra les seves condicions salarials, a causa de la pujada de preus generalitzada. Aquesta proposta, segons els treballadors, va ser refusada per l'empresa per una manca de liquiditat econòmica.

A més, van denunciar que ni el consistori ni l'empresa han volgut actualitzar el conveni col·lectiu per millorar el parc de treballadors del polígon AgroReus.

Paraules clau:

Notícies relacionades