Back to top

Desconvocada la vaga d'Educació del 7 i 28 de setembre

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray va prometre que, si s'anul·laven les jornades de vaga, contractaria 3.500 professors i mestres nous.

170 milions d’euros a la contractació de 1.500 mestres i 2.000 de professors. Aquesta era la promesa que Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, va posar sobre la taula a canvi que els sindicats de professors i mestres desconvoquessin les vagues previstes per aquest mes de setembre. En concret, per als pròxims dies 7 i 28, tot just en les primeres setmanes del curs. 

L'avançament del curs, la cirereta del pastís

La crispació entre els docents ja es va fer patent durant els últims mesos del passat curs quan, després d'un cúmul de problemàtiques, i posant com a cirereta del pastís l'avançament del curs escolar, professors i mestres van convocar diverses jornades de vaga. Tot i això, el curs escolar va finalitzar sense notícies sobre les demandes de millores que tots ells demanaven. 

Amb aquest reforç que Cambray va anunciar si la vaga s'anul·lava, les plantilles deixaran de fer una hora lectiva setmanal per dedicar-se a tasques de coordinació i es faria realitat una de les principals reivindicacions dels sindicats d’educació. Aquest acord ha arribat després de diverses sessions de negociació, d'on la resposta rebuda per part dels sindicats ha estat, com dèiem, positiva i per tant, les aturades previstes han estat, finalment, desconvocades.

Paraules clau:

Notícies relacionades