Back to top

El desdoblament del CAP Sant Pere de Reus, més a prop

El nou centre d'atenció primària anirà acompanyat d'una cinquantena d'habitatges de protecció oficial

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Reus treballen per tancar el conveni que ha de permetre el desdoblament del CAP de Sant Pere al cor del barri del Carme, a l'actual pàrquing del carrer Sant Benet.

Habitatge protegit i un pàrquing soterrat

El nou centre d'atenció primària anirà acompanyat d'una cinquantena d'habitatges de protecció oficial a càrrec de l'Incasòl amb la possibilitat també de construir-hi un nou pàrquing soterrat. La voluntat tant del Govern com del consistori reusenc és tancar l'acord abans d'acabar l'any per incloure partides econòmiques pel projecte en els pròxims pressupostos.

El Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Reus continuen avançant en el desdoblament del CAP de Sant Pere, un nou centre que s'ubicarà a l'actual zona blava del carrer de Sant Benet, al barri del Carme, en un solar on el 2019 ja van enderrocar-se diversos edificis amb aquest objectiu.

Es tracta d'una reclamació històrica, que ha de donar continuïtat a la renovació urbanística del barri del Carme, iniciada amb la Llei de Barris de 2004, i també ha de donar solució a la saturació del centre d'atenció primària més gran de la ciutat. Tot i que encara s'estan acabant de redactar els projectes tècnics i arquitectònics, en aquest espai també s'ubicaran habitatges de protecció oficial i un nou pàrquing soterrat.

El propòsit és que els projectes del nou CAP i els habitatges protegits estiguin enllestits com més aviat millor, per tancar el conveni i poder destinar partides pressupostàries l'any vinent.Tot i que la transformació urbanística del Carme compta amb altres actuacions pendents, com l'obertura de passos entre el carrer del Vent i el carrer de Sant Jaume que manté diverses edificacions en procés d'expropiació des de fa anys, tant el govern català com el municipal han decidit prioritzar aquesta actuació a la zona.

Paraules clau:

Notícies relacionades