Back to top

Desencallat el desdoblament del CAP Sant Pere al barri del Carme

A l'actual zona blava de Sant Benet s'hi construirà el nou CAP, un nou pàrquing municipal, una nova plaça i 70 habitatges de nova construcció. El projecte costarà 9 milions d'euros

Gairebé 20 anys després de la presentació pública de la Llei de Barris que preveia la transformació urbana del barri del Carme i de més d'una dècada de reclamacions veïnals, l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya han tancat un conveni a tres bandes amb l'Incasòl i el CATSalut per construir el desdoblament del CAP de Sant Pere a la zona del pàrquing de Sant Benet, al cor del barri i a tocar del Tomb de Ravals. L'acord s'aprovarà aquest divendres, 20 de gener, al ple.

Un nou pàrquing municipal i nous pisos

A banda del nou equipament sanitari, el projecte preveu la construcció d'un nou pàrquing municipal amb un centenar de places, un nou espai públic que durà per nom plaça del Bisbe Grau, un local de 200 m² que l'Incasòl cedirà amb un lloguer al consistori i la construcció de 70 pisos nous, 27 dels quals de protecció oficial.

De moment, la intervenció no contempla la connexió de la zona de Sant Benet amb el carrer del Vent, a través del carrer de Sant Jaume, que quedarà pendent d'execució.

Per la seva banda, els veïns valoren positivament que gran part de les actuacions pendents al barri es desencallin d'una vegada per totes.

9 milions d'euros

Està previst que el cost de la transformació urbanística completa sigui d'uns 9 milions d'euros, dels quals 5.630.000 euros aniran a càrrec de l'Incasòl i 3.554.408,62 els aportarà l'Ajuntament. Al conveni, l'Incasòl es compromet a tenir els projectes redactats en un termini aproximat de divuit mesos i que les obres puguin començar el 2025, amb una durada estimada de dos anys.

El ple de l'Ajuntament aprova el projecte

Tal com estava previst, aquest divendres, 20 de gener, el ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte per construir el desdoblament del CAP de Sant Pere a la zona del pàrquing de Sant Benet.

Paraules clau:

Notícies relacionades