Back to top

Desenes de flors vesteixen Riudecanyes per Festa Major

Una vintena de balcons s'engalanen durant aquest cap de setmana, en el marc d'una nova tradició que va néixer arran de la pandèmia.

A Riudecanyes, no només és Festa Major pels veïns i veïnes. Pels balcons, també. I és que si bé la pandèmia va impedir certes celebracions, en va originar d'altres. És el cas de l'engalanament de balcons, que va sorgir l'estiu del 2020 per una idea del Grup de Dones del poble. Riudecanyencs i riudecanyenques afirmen que la tristesa del moment i el fet de no poder gaudir d'una Festa Major com tocava, van originar aquesta nova tradició, destacada pel sentiment de germanor que aporta i per deixar el poble decorat pel cap de setmana de Sant Abdó i Sant Senén.

Tres anys de vida, però cinquena edició

L'engalanament de balcons de Riudecanyes celebra enguany el seu tercer any de vida, però la seva cinquena edició, ja que també s'ha adoptat per Nadal. En aquest cas, però, els balcons es guarneixen amb motius nadalencs, mentre que, per Festa Major, la temàtica és lliure. Precisament, des del poble remarquen que el fet que no hi hagi unes directrius a seguir permet diferenciar cada balcó.

Tornada de la Festa Major a la normalitat

La Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén d'aquest 2022 està marcada pel retorn de la plena presencialitat, en una setmana que és la més esperada per bona part de la vila, ja que s'han recuperat actes com la tradicional tronada i els balls de nit.

Paraules clau:

Notícies relacionades