Back to top

Desenvolupar habilitats personals i socials a través d'un jardí sensorial

Els usuaris de Taller Baix Camp han començat a treballar en l'espai on estarà ubicat el futur jardí sensorial que acollirà una de les llar-residència de l'entitat. Els treballadors realitzen tot tipus de tasques de jardineria i bricolatge per tal d'agafar l'hàbit de cuidar diàriament aquest espai.
Desenvolupar habilitats personals i socials a través d'un jardí terapèutic

Al taller Baix Camp són molt treballadors. Cada setmana el Ruben, el Jordi i el Marc reguen les plantes mentre l'Eusebio recull la pinassa. La Laia pinta les casetes i en Joan Francesc passa el tallagespa. Són algunes de les tasques que els usuaris del centre ocupacional realitzen per tal de construir un jardí sensorial. De moment els nois i noies han construït un taller per a les eines, han creat una zona de petanca i estan avituallant un estanc per als peixos, tot plegat per agafar pràctica i hàbits en jardineria, construcció i restauració i aplicar-los al jardí sensorial que construiran a partir del mes de setembre.

En total són dos grups del centre que cada dia treballen als voltants de la Masia Roig, on estarà ubicat aquest jardí terapèutic. L'activitat estarà formada per diferents zones, entre elles un hort adaptat, una pèrgola com a àrea de descans, un camp de futbol o un camí sensorial on es caminarà per sobre de diverses textures.

L'objectiu principal d'aquest projecte és que els usuaris del centre puguin desenvolupar habilitats d'autonomia personal i social a través de compartir l'experiència, les eines i l'espai de treball. Per altra banda, a través de les olors, les textures els colors i els contacte amb la natura els nois i noies desperten estimulació tant física com emocional.

Mònica Estopà és monitora del Taller Baix Camp i explica que "hem volgut crear aquest espai per donar la possibilitat als nois i noies de desenvolupar la seva autonomia personal i social en un espai natural on puguin veure tot el procés del seu treball, des de zero fins al resultat final. Els hi fa pujat l'autoestima, creen grup i treballar a l'aire lliure els hi proporciona un benestar impressionant".

El jardí sensorial estarà acabat d'aquí a dos anys i el seu ús directe estarà adreçat principalment als usuaris del centre però també s'obrirà al públic en general.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades