Back to top

Desestacionalitzar i internacionalitzar, els objectius de Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l’Ebre

Es presenten les línies de treball futur a alcaldes, regidors i tècnics

Nàutic Parc-Estació Nàutica ha donat a conèixer als representants dels municipis del seu àmbit territorial les línies bàsiques d’actuació de cara al 2023. Aquestes línies es presentaran per la seva aprovació a l’Assemblea General d’associats que es realitzarà durant el pròxim mes de gener.

Així, el nou Pla d’Acció de 2023 de Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l’Ebre incidirà en dos eixos bàsics com refermar la tendència a la desestacionalització de la temporada turística i la internacionalització, obrint nous mercats europeus amb productes específics fets a mida. Cadascun dels eixos té propostes concretes que s’han explicat a alcaldes, regidors i tècnics que han participat en la reunió realitzada al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar.

Atreure nous mercats europeus

Entre aquestes propostes destaquen nous projectes que permetin incidir en el mercat centreeuropeu i el nòrdic amb productes que combinen la pràctica de l’oci nàutic amb els principals atractius de la destinació, per una banda, o la preparació tècnica de regatistes durant els mesos d’hivern. Aquests projectes, el Sailing Training Camp i un específic per captar turisme “Premium” veuran la llum a principis d’any i neixen amb la idea de convertir-se en noves línies de treball que reforcin la pràctica d’activitats o esports al mar durant tot l’any a la Costa Daurada i Terres de l’Ebre durant els pròxims anys.

Durant la reunió, s’ha explicat també als assistents les línies més importants del pressupost 2023 que s’incrementarà en un 13,5 % en relació a 2022. Aquest creixement és possible gràcies a la capacitat de Nàutic Parc-Estació Nàutica de generar més recursos propis.

Nàutic Parc-Estació Nàutica

Nàutic Parc-Estació Nàutica, amb gairebé un centenar de kilòmetres al litoral de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre està format pels municipis de Salou, Cambrils, Mont-roig i Miami Platja, Vandellòs i l’Hospitalet, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre-Riumar. Des de l’any 2001 ofereix activitats al mar al seu àmbit d’influència i s’ha convertit en els darrers anys en un referent i model a seguir per altres destinacions de l’Estat espanyol.

A la reunió realitzada a l’Ametlla de Mar es va fer un primer balanç de la temporada 2022 amb resultats altament positius pel que fa a l’increment de reserves en relació a 2021. Aquesta tendència d’increment, amb dades de novembre d’enguany segueix a l’alça en relació a temporades anteriors i permet mirar el futur amb bones perspectives.

Paraules clau:

Notícies relacionades