Back to top

Desmantellen a Reus i Tarragona una xarxa d'explotació sexual de dones

Les víctimes eren obligades a prostituir-se, a consumir cocaïna i a lliurar el 50% dels ingressos als explotadors. Hi ha tres persones detingudes.

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa d'explotació sexual de dones de nacionalitat colombiana que operava en dos pisos de Tarragona i Reus. Un dels prostíbuls estava regentat per dos ciutadans, un de colombià i un altre d'espanyol, a més de l'encarregada de nacionalitat colombiana.

Una trucada telefònica alerta la policia

La investigació es va iniciar el dia 12 de juliol de 2022 arran d'una trucada telefònica al Servei d'Atenció de Víctimes de Tràfic de persones on s'indicava que dues ciutadanes colombianes havien estat explotades sexualment a la província de Tarragona. 

Després de la denúncia es va contactar amb les víctimes i es va mantenir un seguiment de la situació. Les víctimes van decidir interposar denúncia a la parella i van sol·licitar acollir-se a la condició de testimoni protegit.

Les obligaven a consumir cocaïna i a estar disponibles les 24h

En les declaracions van explicar que van ser captades a Colòmbia per una persona de la mateixa nacionalitat, sota la promesa de condicions laborals que no tenien res a veure amb les que es van trobar en arribar. El viatge va ser finançat amb un prestador de Colòmbia i van volar des de Colòmbia a Barcelona, ​​instruïdes per la captadora.

Un cop a Espanya la captadora els va indicar que s'havien de prostituir perquè no podia mantenir-les i davant la situació de vulnerabilitat que tenien es van veure en l'obligació d'acceptar-lo, i van ser sotmeses a fer pràctiques sexuals sense protecció i sense condicions d'higiene. També les van obligar a consumir cocaïna i a lliurar el 50% dels ingressos obtingut als explotadors, de la mateixa manera se'ls va indicar que havien d'estar disponibles les 24 hores, cada dia de la setmana, i que només podrien sortir dues hores per comprar.

En una ocasió la captadora i posteriorment controladora, va agredir una de les víctimes i va amenaçar-les de fer-les fora d'on residien en cas de negar-se a complir aquestes instruccions.

Tres detinguts

Han estat detingudes tres persones, dues de nacionalitat colombiana, pels delictes de tràfic d'éssers humans, determinació coactiva a la prostitució i organització criminal i una de nacionalitat espanyola com a presumpta autora d'aquests delictes, també per delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Pel que fa als membres de l'organització una persona de nacionalitat colombiana era l'encarregada de la captació a Colòmbia de les dones i alhora era el responsable dels prostíbuls investigats. Exercia també funcions de control directe de les dones i controlava les cites amb els clients i els ingressos.

Una altra persona també de nacionalitat colombiana feia funcions de control i substitució de l'anterior en la gestió de les cites amb els clients i finalment l'últim, de nacionalitat espanyola, seria el responsable de l'organització, que hauria gestionat la consecució dels pisos i en seria el titular dels comptes bancaris on les víctimes havien prèviament ingressat els diners, en algunes ocasions, en ocasió dels seus serveis.

 

explotació sexuasl policia nacional

Les víctimes eren explotades sexualment a Tarragona i Reus

El Jutjat va autoritzar les diligències d'entrada i registre a dos domicilis de Tarragona i Reus, on es va procedir a realitzar la detenció dels responsables i es van intervenir 6 telèfons mòbils, 1 ordinador, un passaport d'una de les víctimes de TSH, diversa documentació i diners en metàl·lic per un import de 2.130 €.

L'operatiu policial ha estat realitzat per la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissària Provincial de Tarragona, amb la col·laboració de la Comissaria Local de Reus, la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Urbana de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades