Back to top

Desmantellen una organització criminal a Mont-roig dedicada a la prostitució

En total es van detenir sis persones que es dedicaven a captar dones estrangeres en situació de vulnerabilitat per obligar-les a prestar serveis sexuals

A finals de l'any passat, la Policia Nacional va detectar nombrosos anuncis de prostitució publicats a diverses pàgines d'Internet en què s'oferien serveis sexuals de dones a la zona de Mont-roig del Camp, on han inspeccionat un local.

Després de diverses investigacions iniciades el novembre de 2021, els agents van poder identificar diversos membres d'una mateixa organització que feien diferents funcions. El màxim responsable de la xarxa, de nacionalitat francesa, es dedicava a recaptar els diners i comptava amb un testaferro de nacionalitat espanyola com a titular del local. Altres membres de l'organització eren els encarregats de traslladar les noies en vehicles i publicitar l'activitat a través d'anuncis, així com controlar-les en la seva activitat laboral i personal.

policia nacional

En el moment de la inspecció al local de Mont-roig van constatar la presència d'onze persones de diverses nacionalitats entre les quals hi havia sis dones d'origen colombià, dues en situació irregular a Espanya.

Captaven dones estrangeres en situació de vulnerabilitat

El modus operandi d'aquesta organització era captar dones estrangeres i en situació irregular que es trobessin en condicions precàries i amb elevades necessitats econòmiques i aprofitant-se d'aquesta situació, que prestin serveis sexuals a l'establiment.

Les dones van declarar que eren obligades a estar disponibles durant les 24 hores al dia, els set dies de la setmana per realitzar serveis sexuals en cas que hi anés algun client, tenint terminantment prohibit sortir del local a partir de les 16.00 h, que era quan hi havia més afluència. A més, l'organització els treia dels beneficis les despeses d'alimentació, allotjament i lavabo entre d'altres, per la qual cosa eren coaccionades a viure en un annex al prostíbul de dimensions reduïdes i en condicions precàries.

policia nacional

L'operació duta a terme per la UCRIF de Tarragona (Unitat Contra Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals), ha comptat amb la col·laboració amb la Policia Local de Mont-Roig del Camp, es va desenvolupar en dues fases i va culminar el mes d'agost amb la detenció dels seus sis integrants, tres dels quals ja havien estat detinguts prèviament per activitats similars.

Els detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció Número Quatre de Reus, i van quedar posteriorment en llibertat.

Paraules clau:

Notícies relacionades