Back to top

Desmantellen una plantació de marihuana a Prades amb 5.500 plantes

Feien servir aigua de la bassa municipal que abasteix la població de Prades i havien talat una gran quantitat d’arbres del bosc

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Reus van detenir divendres passat un home de 55 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor dels delictes de tràfic de drogues, atemptat als agents de l’autoritat i defraudació d’aigua.

Arran de diverses informacions, els mossos van fer una inspecció a la zona coneguda com el Tossal de la Baltasana ja que s’havia divisat una possible plantació de marihuana exterior.En arribar a la zona els agents van trobar quatre bancals amb dos pisos cadascú on hi havia plantes de marihuana d’entre un mentre i un metre i mig. Per tal que el sol arribés bé a les plantes havien talat una gran quantitat d’arbres del bosc, el qual es troba en l’Espai d'Interès Natural de les Muntanyes de Prades (PEIN).

Els mossos van trobar també una tenda de campanya i una bassa feta de forma artesanal de la que sortien els diferents tubs de rec per la plantació.Mentre els agents feien les comprovacions de la instal·lació de la plantació van observar un individu que cuidava les plantes. Llavors, quan es van adreçar cap a ell, l’home va començar a córrer cap als agents cridant amb un xerrac i va intentar agredir-los. Els mossos van poder reduir-lo i detenir-lo.

Posteriorment, els mossos van rebre autorització judicial per extreure les mostres de la plantació i destruir la resta de plantes, en total prop de 5.500.

marihuana prades 2

Canonada d'aigua des de la bassa municipal

A més, durant la inspecció a la instal·lació van localitzar la canonada que subministrava l’aigua  a la bassa que s’havia construït al lloc. Resseguint-la durant més d’un quilòmetre van arribar fins a la bassa municipal d’aigua de Prades on havien instal·lat un generador i una bomba d’aigua. D’aquesta manera, els traficants derivaven part de l’aigua de la bassa municipal per regar la seva plantació.

El detingut va passar diumenge a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus i va ingressar a presó.

L'alcaldessa de Prades denuncia aquest fet

Lídia Bargas, alcaldessa de Prades, denuncia aquestes macroplantacions perquè "han agafat aigua de la bassa municipal" per regar-les i alerta que afecten el medi ambient de la zona perquè s'han hagut de talar arbres per habilitar la zona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades