Back to top

Desmantellen una plantació de marihuana en una nau agrícola abandonada de Riudoms

A la nau hi van localitzar 800 plantes de marihuana en fase inicial de creixement, 118 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 quilo d'haixix i 1.500 € en efectiu

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Municipal de Riudoms han desmantellat una plantació de gairebé 800 plantes de cànnabis en fase inicial de creixement, 118 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 quilo d'haixix i 1.500 € en efectiu. Han detingut 4 persones com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de cànnabis) i un altre per frau de fluid elèctric.

Un veí va alertar la policia

La investigació es va iniciar a meitat d'any, quan un agricultor de Riudoms va alertar la Guàrdia Civil que quan estava en un dels seus terrenys de la partida Puig d'aquesta localitat, percebia una forta olor de cànnabis procedent d'una nau agrícola d'un terreny limítrof al seu terreny. Després d'establir contacte amb la Guàrdia Municipal de Riudoms, van conèixer que aquesta informació també havia arribat als agents municipals.

Els dos cossos policials van iniciar una operació conjunta i van descobrir que en una finca agrícola aïllada al terme municipal de Riudoms hi havia elements destinats al cultiu interior de marihuana, com dipòsit d'aigua, equips d'aire condicionat i extractors d'aire, dels quals emanava una forta olor característica a marihuana. La finca agrícola s'havia ocupat il·legalment per establir plantacions de cànnabis. 

La finca es trobava en tot moment custodiada per gossos de presa i al perímetre interior de la mateixa existia una construcció d'una sola planta condicionada per albergar plantacions clandestines. L'interior s'havia compartimentat en diferents estades per albergar les diferents zones de residència/vigilància dels cuidadors, la zona de cultiu i la zona d'elaboració.  A la zona de cultiu hi van descobrir una sofisticada instal·lació amb diferents estades per acollir les plantacions en les diferents fases de creixement amb l'objectiu d'augmentar el rendiment del cultiu i no quedar mai desproveït.

Durant el registre es va procedir al desmantellament de la plantació indoor de marihuana composta per 785 plantes, 118 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 quilo d'haixix, diners en efectiu, així com material i efectes que formaven part del sistema instal·lat per a l'elaboració i el cultiu de cànnabis, com ara equips d'aire condicionat, extractors, filtres, focus i transformadors.

La Guàrdia Civil ha continuat amb la investigació de l'organització criminal relacionada amb aquesta plantació i ha pogut verificar que aquesta pot tenir connexions internacionals prosseguint amb aquestes. El jutjat en funcions de guàrdia de Reus ha decretat presó sense fiança per a 3 dels detinguts. 

Paraules clau:

Notícies relacionades