Back to top

Després del revés judicial, el Govern fa decaure el toc de queda arreu

L'endemà que el TSJC tombés la proposta del govern d'instaurar el toc de queda a una seixantena de municipis, la Generalitat el fa decaure també a la vintena de pobles i ciutats que el mantenien.

Aquest dimarts el Govern de la Generalitat ha retirat el toc de queda dels 19 municipis on encara era vigent. A Tarragona, aquests eren Montblanc, Móra d'Ebre, Calafell i Amposta. Cap d'ells al Baix Camp ni al Priorat. 

Segons les noves mesures aprovades pel PROCICAT, sí que es manté la limitació de reunions familiars i socials a un màxim de 10 persones sempre que no es tracti de persones que viuen juntes. També continua havent-hi aforament màxim del 70% en actes civils o religiosos. De nou, les mesures aprovades pel PROCICAT han d'aconseguir l'aval del TSJC i, en cas d'aconseguir-se, entrarien en vigor divendres 27 d'agost. 

Dret individual i salut pública

En les darreres hores han estat molts els alcaldes i alcaldesses d'arreu del país que han picat el crostó als jutges per haver tombat la proposta de la Generalitat de mantenir el toc de queda a una seixantena de municipis. El TSJC esgrimia que els drets fonamentals no es poden vulnerar a la lleugera i que no hi ha arguments sanitaris per instaurar-lo. A més, alguns municipis ja havien quedat desactualitzats de la proposta del govern, com és el cas de Reus, que tot i que sortia a la llista dels proposats, ja és per sota dels 125 casos per cada 100.000 habitants a set dies vista. 

Paraules clau:

Notícies relacionades