Back to top

Destinaran 700.000 euros a finalitzar la transformació del raval de Santa Anna

El contracte surt a licitació amb un pressupost de 775.056,66 euros i un termini d’execució de 4 mesos

L’Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres per executar la segona fase de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna, que afecta el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya i el carrer de Salvador Espriu. El projecte dona continuïtat a les obres del primer tram, entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i preveu la millora urbanística dels vials amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i incloure serveis públics d'acord amb l’estratègia Reus Smart City.

El contracte surt a licitació amb un pressupost de 775.056,66 euros i un termini d’execució de 4 mesos. Aquest projecte compta amb l’aprovació provisional de finançament Next Generation de la Unió Europea, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El projecte defineix les obres de reforma de la pavimentació, drenatge, enjardinament i mobiliari urbà; així com el control d’accés restringit a través de la instal·lació d'una pilona automàtica amb identificació de lectura de matrícula de vehicles.

Pel que fa al paviment, al tram del raval Santa Anna se substitueix l’encintat de la vorera sud, per una vorada accessible, que permeti la recollida de les aigües de pluja. El paviment de les voreres es manté. El paviment entre voreres es preveu d'aglomerat asfàltic polit amb polidora metàl·lica i tractada amb resina aquosa de protecció de l'aglomerat. Al carrer Salvador Espriu es renova tot el paviment existent. S'ha previst un paviment a un sol nivell, separant la zona de vehicles de la zona de vianants mitjançant jardineres.

Nou mobiliari urbà 

El mobiliari urbà donarà singularitat a l’espai. Els nous elements es configuren a partir de parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d'estada, que permeten generar nous espais de relació. També s’hi instal·laran cadires, taules, papereres i bancs de fusta, a més d’aparcaments per a bicicletes.

Pel que fa a la jardineria, es preveu el manteniment de l'arbrat existent. Es preveu enjardinar 9 escocells dels arbres existents, les dues jardineres de parklet i un parterre circular de 2 m de diàmetre davant del museu. 

Finalment, el projecte preveu la instal·lació de sistemes smart city de mobilitat sostenible, amb el control d’accés restringit a través de pilones mitjançant identificació automatitzada de lectura de matrícula de vehicles; càmeres de videovigilància, punts de cobertura Reus Wifi d’accés públic, entre altres.

Paraules clau:

Notícies relacionades