Back to top

Detecten 40 casos de càncer de còlon a Reus en l'últim any

S'han detectat fins a una quarantena de casos de càncer de còlon a Reus. Tot plegat, des de la posada en marxa del programa de Detecció Precoç, l'any passat. La lliga contra el càncer organitza un recapte de fons per a l'entitat aquest divendres.
La Lliga contra el càncer preveu detectar fins a 120 nous casos de càncer de còlon a Reus al llarg d'aquest any.

La Lliga contra el càncer preveu detectar fins a 120 nous casos de càncer de còlon a Reus al llarg d'aquest any. De fet, des de la posada en marxa del programa de detecció precoç, l'any passat, han pogut registrar una quarantena de casos. De moment, ja han convidat més de 25.000 persones d'entre 50 i 69 anys, els col·lectius diana, a fer-se la prova per detectar si presenten sang oculta en femta, un dels primers indicis possibles de la malaltia. Un dels metges del programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon de la Funca, Marià Carulla, destaca que 'encara ens falta arribar al barri Fortuny i ja estem fora de ciutat, a diferents àrees bàsiques com Mont-roig o Cornudella'. 

De moment, el programa que convida a fer-se les proves només compta amb un 40% de participació. D'aquest, només un 7% ha donat positiu. Per continuar treballant, la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i l'Ebre organitzen un recapte de fons aquest divendres a diferents punts de Reus. La delegada a Reus de la Lliga Contra el Càncer, Carme Vidal, detalla que 'mobilitzarem un centenar de voluntaris en dotze punts de Reus'. Des de l'entitat recorden que es pot reduir la probabilitat de patir càncer de còlon amb un dieta rica en verdures i fruita, i amb activitat física regular. També amb la reducció del consum d'alcohol i tabac. 

Paraules clau:

Notícies relacionades